Spor Toto Süper Lig'in ikinci yarı sürerken 19. haftada Fenerbahçe, Medipol Başakşehir'le karşı karşıya geldi. Başarılı bir mücadele sergileyen sarı lacivertli ekip, rakibini 2-0'la geçti. Max Kruse ve Vedat Muriç'in golleri ile galibiyete uzanan Fenerbahçe, ara transfer gündemine döndü. Sol bek ihtiyacını Serie A takımlarından Milan'da oynayan Ricardo Rodrigues ile karşılayan Fenerbahçe, TFF'den limit artımı haberini bekliyor. TFF'den yeşil ışık aldığı takdirde Rodrigues'i İstanbul'a getirecek sarı kanarya, oyuncuyla sözleşme imzalayacak. 

Savunma hattını Rodrigues'le karşılamayı umutlayan Fenerbahçe, takımdan ayrılacak isimleri de belirledi. Alper Potuk için ayrılık sinyalleri veren Fenerbahçe, Çaykur Rizespor'un genç oyuncuyla ilgilendiğini ancak oyunucunun kararsızlığı nedeniyle ertelendiği ifade edildi. 

Muriç transferi...

Fenerbahçe'nin başarılı forveti Vedat Muriç için transfer iddiaları ortaya atıldı. Kosovalı oyuncu, golleriyle takımı sırtlarken, transfer sürprizinin yaşandığı ortaya çıktı. Avrupa'dan bir çok kulüp, Vedat'ı gözlemliyor. Fenerbahçe yönetimiyle iletişim halinde bulunduğu belirtilen İngiltere ekiplerinden Tottenham, Muriç'i transfer etmek istiyor. Portekizli teknik adam Jose Mourinho'nun Kadıköy'e gözlemci gönderdiği ve özel raporlar hazırlattığı ifade edildi. Harry Kane'nin bahara kadar sakatlanmasından ötürü forvet ihtiyacı bulunan Tottenham, Vedat'ı istese de transfer teklifinde bulunmadı. Bir başka İngiltere ekiplerinden Burnley, Vedat Muriç için transfer teklifinde bulunduğu iddia edildi. Fenerbahçe, 28 milyon euro teklif edildiği ifade edilen Muriç için kadroda bulunması gerektiğine karar vererek teklifi reddetti. En değerli olduğu zamanda Vedat Muriç'i satmayı planlayan Fenerbahçe yönetimi Kosovalı golcü ile yoluna devam edecek.