Türkiye Basketbol Ligi final serisi son maçında Galatasaray Liv Hospital'in sahaya çıkmamasından sonra şampiyonluğunu ilan eden Fenerbahçe Ülker'de tepkiler artmaya başladı. 
 
Türkiye Milli Erkek Basketbol Takımı'nın başına getirilen Ergin Ataman'ın yaptığı açıklamalar sonrası tepki göstermeye başlayan Sarı-lacivertliler, milli takım antrenmanlarının Ülker Sports Arena'dan alınmasıyla aradaki bağları tamamen koparmaya hazırlanıyor. Kadın Milli Takımı'nın antrenman yapacağını öne sürerek idmanları Abdi İpekçi'ye alan Ergin Ataman'la birlikte çalışmak istemeyen milli basketbolcular yönetime bu kararını ilettiği ifade edildi.
 
Fenerbahçeli basketbolcular, Ergin Ataman milli takım antrenörlüğünü bırakana kadar kendilerinin Ay-Yıldızlı formayı giymek istemedikleri yöneticilerine söylediği belirtildi. 30 Eylül'de başlayacak Dünya Basketbol Şampiyonası öncesi TBF'den af isteyecek olan Fenerbahçeli basketbolcular bu konuda anlayış beklediklerini söyledi. 
 
Fenerbahçe'nin yapacağı yönetim kurulu toplantısında ele alınacak bu karara yöneticilerinde destek olacağı belirtilirken, yakın zamanda bu konuyla ilgili kulüpten açıklama yapılması bekleniyor. Fenerbahçe'nin kadrosunda Ömer Onan, Oğuz Savaş ve Emir Preldzic gibi milli takım forması giyen basketbolcular bulunuyor.