Türk futbolu yeni sezona hazırlanırken takımlar transferleri ve hazırlık kampları ile ekranlara yansımaya başladı. 21 takımla oynanacak yeni sezon heyecanla beklenirken yeni sezon ve Türk futbolu hakkında uzmanlar değerlendirmelerde bulunuyor. Salih Sütlan ile Gündem Özel programda bu hafta futbol konuşuldu. Televizyon ekranlarında gerek sesli gerek görüntülü olarak sık sık karşılaştığımız isim Melih Gümüşbıçak, Salih Sütlan’ın konuğu oldu. HSTV ekranlarında yayınlanan programda Melih Gümüşbıçak, Salih Sütlan’ın “Türkiye’nin futbol takımlarıyla Avrupa’da destek görmemesinin altında siyasi bir sebep mi var” sorusuna siyasetten ziyade Türkiye’nin oynanması gereken futbolu kurallarına göre oynamadığı ve oynamamaya çalıştığı için gerçekleştiğini ifade etti. Parasal gelir her sene futbol kulüplerinde artıyor. Türk futbolunda artan parasal gelir, sportif başarı getirmiyor. Bu yüzden takımların faaliyetler de başarı getirmemesinin sebebinin kötü yönetimden kaynaklandığını vurgulayan spor yorumcusu Melih Gümüşbıçak, gelir gider dengesini ayarlayamayan kulüplerin sorunlar yaşamasının kaçınılmaz bir gerçek olduğunu vurguladı.

“Yerli ve yabancı futbolcu yoktur. İyi veya kötü futbolcu vardır”

“Döviz cinsinde borçlanmamız daha az olacağı ve finansal açıdan bizi daha fazla rahatlatacağı için yabancı oyuncu sayısını düşürüyoruz, ya da Türk futbolcularının daha iyi yerlere gelebilmesi, takımlarda daha fazla yer alabilmesi için yabancı sayısını düşürüyoruz’ derseniz bu doğru hareket olmaz” ifadelerini kullanan Melih Gümüşbıçak kulüplerin istişareler yaparak, konu üzerine raporlar hazırlayarak karar vermesinin daha sağlıklı olacağını belirtti. Yerli ya da yabancı futbolcu kavramlarının oynanan futbol üzerinde geçersiz olduğunu belirten Gümüşbıçak, iyi ve kötü kötü futbolcunun karar mekanizmasında tercih edilmesi gerektiğine temas etti.

14 yabancı futbolcunun takımda bulunabileceğini zorunlu tutulmadığını, kulüplerin tercihleri doğrultusunda yer verilebildiğini hatırlatan yorumcu Melih Gümüşbıçak, İzmir’in futbol kulüplerinden Altınordu’da yönetim yapısı yalnızca Türk oyunculara yer verdiğini  belirtirken Galatasaray’ın Avrupa’da boy gösterdiği maçlarda kadrosunda yabancı futbolcu olmadan gereken verimi sağlayamadıkları için yabancı futbolcuya yer verdiklerini işaret etti. Yabancı futbolcu sınırının olmaması gerektiğini belirten Melih Gümüşbıçak, yurt dışından getirilen futbolcunun kaltesine bakılmasına işaret etti.

Melih Gümüşbıçak hangi takımlı olduğunu açıkladı!

Spikerlik, spor muhabirliği ya da hakemlerin herhangi bir futbol takımı tutmadan futbolla ilgilenmediklerine temas eden Melih Gümüşbıçak, Salih Sütlan’ın “Hangi takımlısınız?” sorusuna ‘Çocukluğumdan beri siyah beyaza gönül vermiş bir sporcuyum. Beşiktaşlıyım’ yanıtını verdi. Meslek büyüklerinden tutulan takımı söylememeleri yönünde tavsiyeler aldığını belirten Gümüşbıçak aksine tuttuğu takımı her zaman dile getirdiğini kaydetti.

Anlatırken en keyif aldığı maç hangisi?

“Milli takımımızın ya da futbol takımlarımızın Avrupa’daki başarılı maçlarını, kazandığımız maçları anlatırken çok zevk alıyordum. EURO 2008’de Portekiz’e yenildikten sonra İsviçre ile oynuyoruz. Kaybedersek tası tarağı toplayıp memlekete döneceğiz. 1-0 mağlup duruma düştük. Bardaktan boşanırcasına bir yağmur var. İkinci yarıda hoca Semih’i (Şentürk) oyuna aldı. Önce Semih 84’te attı, 90’ncı dakikada Arda attı. Kazandık. Çok büyük keyif aldığım maçtı. ”

Play Spor’u takibe alın!

Melih Gümüşbıçak, Orkun Yazgan, Okay Karacan ve Mustafa Tunçdemir’in birlikteliği ile kurulan Play Spor, ‘Yeni nesil spor’ konsepti yle faaliyetlerini sürdürüyor. Sosyal medyanın tüm  alanlarında çalışmalar yapan Play Spor’a www.playspor.com adresinden ulaşabilir, keyifli spor sohbetlerine siz de dahil olabilirsiniz.

ALİ RIZA ÇETİN