Fenerbahçe, Spor Toto Süper Ligi'nin 13. haftasında bu akşam Ülker Stadı'nda Beşiktaş'ı konuk edecek.

Bu karşılaşma aynı zamanda iki tecrübeli teknik adam; Dick Advocaat'la Şenol Güneş'i de karşı karşıya getirecek. İlk defa karşı karşıya gelecek Advocaat ve Güneş maç sonunda üstün taraf olmak için taktik savaşı içine girecekler.

ADVOCAAT KATBETMEYEN FENER'E GÜVENİYOR

Dev mücadele öncesinde Hollandalı'nın en güven duyduğu noktalardan biri Kadıköy'de Galatasaray'a 18 yıldır, Beşiktaş'a 11 yıldır kaybetmeyen Fenerbahçe.

Advocaat bu derbi için; ''Farklı bir karşılaşma olacak. Biz iyi bir moddayız, iyi durumdayız. O maçta rakibin galibiyetine izin vermek gibi bir niyetimiz yok. Tek düşüncemiz kazanmak olacak.''


GÜNEŞ'Lİ BEŞİKTAŞ NAMAĞLUP

Derbide deplasman takımı Beşiktaş ise bu sezon iki namağlup ekibinden biri.

Siyah-beyazlılar, geride kalan 12 haftada Başakşehir'le birlikte hiç yenilgi yüzü görmedi.

Başarılı çalıştırıcı, oyuncularına her fırsatta geçen sezon kazanılan derbileri hatırlatarak "Bizi yenmek zorunda oldukları için stresliler. Fenerbahçeli oyunculara onların önünde olduğunuzu, kazanmak zorunda olanın kendileri olduğunu hissettirin. Bu onları strese sokacaktır. Gerisi kendiliğinden gelecektir. Sakin olun ve sadece bu maçtan kayıpsız çıkacağınıza inanın. Yalnız ben ve ekibim değil, yönetim ve tüm camiamız da derbiden galibiyetle çıkacağımıza inanıyor" diyerek motive etti.