Trabzon'da Fenerbahçe kafilesine silahlı saldırının failleri olarak yakalanan 2 kişi sorgulamalarının tamamlanmasının ardından Sürmene Adliyesi'ne sevk edildi. Adliye binası önünde toplanan yaklaşık 40 kişilik grup, zanlıların suçsuz olduğunu öne sürdü. Adliye kapısını yumruklayan zanlının yakınları binaya alınmayınca "Utanmayın, Trabzon sizinle gurur duyuyor" sloganları attı.
Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüse düzenlenen silahlı saldırı olayı sonrasında göz altına alınan Nihat S. ve Emre A., Trabzon Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgulamanın ardından Fatih Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi, ardından da Sürmene Adliyesi'ne sevk edildi.

Gözaltında olan iki kişinin yakınları ve ilçe sakinlerinden bir grup kalabalık adliye önünde destek için beklerken, çevik kuvvet polisleri de geniş güvenlik önlemleri aldı. Trabzon' dan saat 15:50 sıralarında ilçeye getirilen zanlılar geniş güvenlik önlemleri altında arka kapıdan geçirilerek Sürmene Adliyesi Nöbetçi Savcılığı'na getirildi.

ADLİYE KAPISINI YUMRUKLADILAR

Bu arada, adliye binası önünde toplanan yaklaşık 40 kişilik grup, zanlıların suçsuz olduğunu öne sürdü. Adliye kapısını yumruklayan zanlının yakınları binaya alınmayınca "Utanmayın, Trabzon sizinle gurur duyuyor' sloganları attı.

Adliyeye girişlerine izin verilmeyen zanlıların yakınları ile polisler arasında bir süre gerginlik yaşandı. Sadece Emre A.'nın annesi Hacire A.'nın adliyeye girmesine izin verildi. Öfkeli kalabalık adliye binası bahçesinde beklemeye başladı.

TUTUKLANMA TALEBİ

Fenerbahçe'ye silahlı saldırı soruşturmasında savcı incelemeyi tamamladı ve her iki şüpheliyi de tutuklanma talebiyle Sürmene Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etti.

SERBEST BIRAKILDILAR

Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüse düzenlenen silahlı saldırı olayı sonrasında gözaltına alınan Nihat S. ve Emre A., iki gün süren sorgularının ardından çıkarıldıkları adliyede, adli kontrol koşuluyla serbest bırakıldı.

Sürmene Belediye Başkan Rahmi Üstün'ün, adliye binası önünde bekleyenlere Nihat S. ve Emre A. için serbest bırakıldığı kararı verildiğini söylemesiyle sevinç çığlıkları yükseldi. Kalabalık, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz için "istifa" sloganları attı.

İşlemlerin tamamlanmasından sonra adliye binasından çıkan Nihat S. ve Emre A., dışarıda kendilerini bekleyen yakınları tarafından omuzlara alındı. Sürmene Adliyesi önünde sevinç çığlıkları atanlar, Nihat S. ve Emre A.'ya sarılıp "geçmiş olsun" dileğinde bulundu.