Borsa İstanbul'da işlem gören spor şirketlerinden Galatasaray ve Trabzonspor'un ardından Beşiktaş ve Fenerbahçe de Borsa İstanbul Yönetimi tarafından uyarıldı. Borsa İstanbul Yönetim Kurulu'nun cuma günü aldığı karar ile Beşiktaş Futbol Yatırımları AŞ 26 Eylül 2013 tarihinde uyarılmasına karşın finansman sıkıntısı durumunun devam etmesi ve sermayesinin yüzde 60'ının kaybedildiğinin anlaşılması, Fenerbahçe Futbol AŞ'nin de işletme sermayesi açığının önemli oranda artması nedeniyle uyarıldı.
 
Borsa İstanbul Yönetim Kurulu'nun uyarılarının ardından yeni haftaya sert düşüşle başlayan Beşiktaş pay fiyatı, şu dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 9 düşüşle 2,22 liraya gerilerken, Fenerbahçe pay fiyatı ise yüzde 4,4 değer kaybıyla 31,65 liradan işlem görüyor.
 
Beşiktaş Futbol Yatırımları AŞ'nin toplam piyasa değeri 535,2 milyon liraya düşerken, Fenerbahçe Futbol AŞ'nin toplam piyasa değeri ise 792,5 milyon lira oldu.
 
Galatasaray ve Trabzonspor hisseleri de düşüşünü devam ettiriyor
 
Borsa İstanbul tarafından finansal sorunlarına dikkat çekilerek 4 Eylül'de uyarılan Galatasaray ve Trabzonspor pay fiyatları bugün de düşüşünü sürdürüyor. Galatasaray pay fiyatı bugün yüzde 1,75 düşüşle 19,65 liraya gerilerken, Trabzonspor pay fiyatı yüzde 3,1 kayıpla 4,10 liradan alıcı buluyor.
 
Borsa İstanbul tarafından spor şirketlerinden hesaplanan spor endeksi de bugün yüzde 6 ile Borsa'nın en fazla kaybettiren sektör endeksi olarak dikkati çekiyor. Spor endeksi son bir haftalık periyotta da yaklaşık yüzde 12 kayıpla yatırımcıya en çok kaybettiren sektör oldu.