Drogba Chelsea'ye transferinin gerçekleştiğini açıkladı.

Drogba yaptığı açıklamada;

'Chelsea ile 2 hafta sonra İstanbul'a geliyorum. Soma için Beşiktaş ve Fenerbahçe ile hazırlık maçı oynayacağız. Yeniden İstanbul'a gelecek olmaktan ötürü çok mutlu ve heyecanlıyım. Beşiktaş ve Fenerbahçe ile hazırlık maçı oynayacakmışız. Chelsea forması ile iki eski rakibe karşı oynayacak olmak heyecan verici. Galatasaray'a çok teşekkür ediyorum' dedi.


Mourinho, Drogba'dan vazgeçmiyor

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Chelsea'nin  Portekizli teknik direktörü Jose Mourinho, kulübün efsane futbolcuları arasında  gösterilen Fildişi Sahilli Didier Drogba'nın takıma dönme ihtimalinin söz konusu  olduğunu açıkladı.

İngiliz basınına açıklamalarda bulunan Mourinho, Drogba'yı takımda  görmeye sıcak baktığını belirterek, "Onu Chelsea tarihinin en önemli golünü  attığı için ya da iddia edildiği gibi bir yardımcı antrenöre ihtiyacım olduğu  için istemiyorum. Maçlar ve kupalar kazanmak istiyoruz ve Didier, Avrupa'nın en  iyi forvetlerinden biri. Kalbinin hala Chelsea için attığını biliyoruz.  Başkanımız da bu aidiyetin farkında. Transfer ihtimalini düşünüyoruz. Oyuncu  olarak bir ya da birkaç yıl daha bize katılacak mı göreceğiz" ifadelerini  kullandı.

Drogba'nın ilerleyen yaşına rağmen kaliteli bir oyuncu olduğunu ifade  eden Portekizli teknik adam, "Didier hala Premier Lig'in ağırlığını  kaldırabilecek düzeyde ve bunu duygusal olarak söylemiyorum. Yaşlanmanız  kalitenizden bir şey kaybettirmez. Önemli olan maçlara ne şekilde  hazırlandığınızdır. Didier'nin profilinde bir oyuncu, kadrosunda bulunduğu her  takım için önemli olacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Fransa'nın Le Mans, Guingamp ve Olympique Marsilya takımlarında forma  giydikten sonra 2004'te Chelsea'ye transfer olan Drogba, 8 yıl top koşturduğu  İngiliz ekibinde sergilediği performansla kulübün efsane isimleri arasına girdi.  Golcü futbolcu, Chelsea'nin 2011-2012 sezonunda kazandığı UEFA Şampiyonlar Ligi  zaferinde kilit rol oynadı. Kariyerine kısa bir süre Çin'in Şangay Shenhua  takımında devam ettikten sonra 2013'te Galatasaray'ın yolunu tutan 36 yaşındaki  futbolcu, sarı-kırmızılı formayla 60 resmi maça çıktı ve rakip fileleri 20 kez  havalandırdı. Drogba, son olarak 2014 FIFA Dünya Kupası'nda da sahne aldığı  Fildişi Sahili Milli Takımı'nda ise 107 maçta 65 gol kaydetti.