TV8'in sahibi Acun Ilıcalı, Hollanda ekibi Fortuna Sittard'a ortak olmuştu. Hollanda medyasındaki haberlere göre başarılı medya patronu Sittard'ın %25 hissesini satın almıştı. Ülke basınındaki yeni haberlere göre Ilıcalı kulüpteki hisselerini arttırıyor. Kulübün Türk başkanı Işıtan Gün, Fortuna Sittard'ın hisselerinin %85'inin sahibi konumunda.. 

Ilıcalı, Başkan Gün ile görüşüp hisselerini %60 çıkartmayı istediğini açıkladı. Kulübün 900 bin euroluk borcunu kapatmayı isteyen Işıtan Gün, hisselerini Ilıcalı'ya devretmeye sıcak bakıyor. Haber Global'deki Candaş Tolga Işık'ın 'Az önce konuştum' programına konuk olan Acun Ilıcalı, kulübün çoğuna sahip olduğunu belirtmişti. 

8 milyon euro transfere
Bu satıştan kulübün en az 8 milyon euroluk katkı alması tahmin ediliyor. De Telegraaf'ın haberinde Fortuna, bu hisse satışından gelecek parayı transferde efektif kullanıp takım seviyesini arttırmayı hedefliyor. Ünlü televizyoncu, Survivor finalinde ''Hollanda’da Fortuna Sittard maceramız başladı, hayırlı olsun diyorum'' sözlerini kullanmıştı. Acun Ilıcalı ayrıca, ''Bundan sonra Fortuna'yı takip edin'' dedikten sonra Fortuna Sittard'ın 21 bin takipçili olan Instagram hesabı çok kısa bir süre içinde 90 bin olmuştu.