TFF Başkanı Yıldırım Demirören’in, “18 kulüp anlaşırsa, yabancı kuralını değiştiririz” açıklamasına Süper Lig kulüplerinden gelen cevaplar, bu uzlaşmanın mümkün olmadığını ortaya koydu: 

Abdullah Kiğılı (F.Bahçe Başkanvekili): Değişiklik olursa Tahkim’e itiraz ederiz. Yabancı konusunda bu yıl '6+0+4', önümüzdeki sezon '5+0+3' olacağı şeklinde karar alındı. Biz de buna göre planlarımızı yaptık. Bunun dışında bir şeyi kabul etmeyiz.

Şükrü Ergün (G.Saray Basın Sözcüsü): Demirören’in açıklamaları mantıklı değil. 18 kulübün 17'si veya 16'sı onay verir de 1-2 tanesi ‘hayır’ derse ne olacak. Bir kulüp istemezse bu sistem değişemeyecek mi? Bu uygulama için 18 kulüpten onay mı aldılar?

Deniz Atalay (Beşiktaş T.Komitesi Başkanı): Bu konuda tavrımız çok net. Yani ‘5+0+3’ yerine ‘5+3+0’ olması gerektiği kanaatindeyiz. Mesela, ‘sahada 5 yerine 6, kulübede 3 yerine 2 oyuncu olsun’ denirse buna biz de itiraz etmeyiz. 

Mecnun Otyakmaz (Sivas Başkanı): Bizim arzu ettiğimiz yönde, böyle bir karar alınırsa, biz buna ‘evet’ der ve imza veririz. Bizim düşüncemiz bu sene 6+2+2 olmasıydı. Önümüzdeki sene yine 8 tane olacaksa en azından birkaç tanesinin yedek kulübesinde olması yönünde. 

H.Hilmi Öksüz (K.Paşa Başkanı): Demirören’in açıklamaları samimi değil. Yabancı sınırlaması alınırken kulüplere mi soruldu? Federasyon Başkanı ’18 kulüp ortak karar alırsa bu konuda değişiklik yapılabilir’ diyor. Ben samimi olduğuna inanmıyorum. Bu karar alınırken 18 kulübün onayını almadan bu kararı verdiler.

Yakup Aslan (Trabzonspor Basın Sözcüsü): Kulüp Yönetim Kurulu’nda konuyu tartışıp, geniş bir açıklamada bulunacağız. 

Hüseyin Eryüksel (Akhisar Başkan): Avrupa kupalarında yabancı sınırlaması yok. Bu nedenle Avrupa’da mücadele eden takımlarımız tercih etmeleri halinde istedikleri kadar yabancı oyuncudan Avrupa’da istifade edebilecekler. 6+0+4 uygulamasının devamını istiyoruz.

Ahmet Gölbek (Karabük Basın Sözcüsü): 6+0+4 yabancı futbolcu kuralında değişikliği destekliyoruz. Biz kulüp olarak, Federasyonun yapacağı bir düzenlemenin arkasında oluruz. Diğer takımlar gibi biz de bu kuralın değişmesini istiyoruz.

İlhan Cavcav (G.Birliği Başkanı): Kulüpler Birliği’nde çoğunluğun aldığı kararı da TFF uygulamalı. 17 kulüp bir karar aldı, bir kulüp istemedi bu durumda imza için 17 kulüp o kulübün kapısında mı yatacak? Çoğunluk kararı uygulanmalıdır. 

Mesut Hoşcan (Eskişehir Başkanı): Kulüpler Birliği’nde bir toplantı yapıp ortak kararımızı TFF’ye birdireceğiz. Toplantının ardından bir karar çıkacaktır. Bu kararı da açıklayacağız.

Saliha Kübra Kabaali (G.Antep Basın Sözcüsü): Herhangi bir değişikliğe gidilmesini tasvip etmiyoruz. Bu yönde alınacak karara imza atmayacağız. 

Rıza Çalımbay (Rizespor Teknik Direktörü): Yabancı sınırlaması bütün takımlar için sıkıntı yaratıyor. Mevcut sistem zarar veriyor. 18 kulübün karar alması iyi olur. 

Ahmet Şan (Konyaspor Başkanı): Mevcut durumun değiştirilmesi için imza verdik. En azından yabancıların 2 tanesinin kulübede bulunmasını istiyoruz.