İSTANBUL, (DHA)- ŞİŞLİ Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamak için Atatürk Evi Müzesi’nden, Maçka Demokrasi Parkı’na ‘Bayrak Yürüyüşü’ gerçekleştirdi. Yürüyüşte konuşan Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, “ Bugün çok önemli bir gün. Bugün Ata'mızın tüm dünya çocuklarına hediye ettiği bir gün, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız. Ona yakışan bir şekilde Şişli'de kutlamaya çalışıyoruz. ifadelerini kullandı.

Şişli Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen ‘Cumhuriyet Yolu’nda Yürüyoruz’ temalı Bayrak Yürüyüşü’ne Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan ve Şişlili vatandaşlar katıldı. ‘Bayrak Yürüyüşü’, Halaskargazi Caddesi üzerinde bulunan Atatürk Evi Müzesi önünde toplanan Şişlili vatandaşların katılımıyla saat 19.00’da başladı. Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan çocuklarla birlikte kortejin en önünde yer alırken, ellerinde Türk bayrağı olan vatandaşlar da Maçka Demokrasi Parkı’na doğru aynı anda yürüyüşe geçti. Yürüyüş boyunca kortejde yer alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı bando ekibinin çaldığı 23 Nisan ve Cumhuriyet marşlarına eşlik eden Şişlililer bayram coşkusunu yaşadı.

Sakarya'nın cennet köşelerine hayran kaldılar Sakarya'nın cennet köşelerine hayran kaldılar

“BİZ BU KENTTE ÇOCUKLARA EŞİTLEMEK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, “Biz bu kentte çocuklara eşitlemek için çalışacağız. Siyasetin bu kentteki en önemli konularından biri, önümüzdeki dönem yerel yönetimin en önemli konularından biri bu: Çocukları eşitlemek. Onun için İstanbul Büyükşehir Belediyesi son 5 yıldır kreşler açıyor, anne kartlar veriyor, bunları ilçelerde devam ettireceğiz. Önümüzdeki dönem çocuklarımızın daha rahat okuduğu, daha rahat oynadığı, daha rahat vakit geçirdiği, dünyadaki diğer akranlarıyla eşit çocuk olabildiği koşulları sağlamak bizim öncelikli görevimiz olacak. Onun için çabalıyoruz. Bugün çok önemli bir gün. Bugün Ata'mızın tüm dünya çocuklarına hediye ettiği bir gün, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız. Ona yakışan bir şekilde Şişli'de kutlamaya çalışıyoruz. Coşkuyu görüyorsunuz. Bugün bütün parklarımızda çocuklara yönelik etkinlikler yaptık. Büyük etkinlikler yaptık ve büyük katılımlar oldu. Şişli’nin çocukları sokakta oyun oynamayı, sokakta vakit geçirmeyi çok istiyor. Onların bu ihtiyacını duyuyoruz, bu etkinliklere daha da devam edeceğiz. Biz Şişli'de çocuklar için çalışacağız ” diye konuştu.

Görüntü Dökümü

---

Yürüyüşten detay ve genel görüntüler

Resul Emrah Şahan ile röportaj

Yürüyüşten detay ve genel görüntüler