Türkiye'de geliştirilen "Türk Işını Tedavisi" sistemi ile damar yoluna yerleştirilecek ultraviyole ışığın kanda bulunan enfeksiyonları temizleme işleminin gerçekleştirildiğini açıkladı. Prof. Dr. Hikmet Selçuk Gedik, koronavirüs tedavisi için yaptığı değerlendirmelerde akciğer ve solunum yollarına yerleşmiş organizmaların ultraviyole ve fotonik lazer ışığı sayesinde ortadan kaldırılabileceğini vurguladı.

Denemek isteyen ülkelere ücretsiz

Koronavirüs benzeri viral ve mkrobiyal enfeksiyonların yeni geliştilen kateter ile Influenza A ve B virüslerini tamamen yok ettiğini kaydeden Raşit Dinç, yeni geliştirilen tedavi sistemini tedavileri talep eden ülkelere ücretsiz her türlü cihaz, kit ve know-how desteğini aynı şekilde ücretsiz sağlayacağının altını çizdi.

Prof. Dr. Hikmet Selçuk Gedik konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: "Yeni doğan sarılıklarında, vitiligo dediğimiz cilt renginin kaybolduğu hastalıklarda, kan nakli için alınan kanların sterilizasyonunda, hepatit enfeksiyonlarında vb. durumlarda birçok araştırma ile desteklenerek kabul görmüş bir yöntemdir. Bu hastalıkların ve sterilizasyon yöntemlerinin her birinde farklı dalga boylarındaki UV ışınlar kullanılmaktadır. Buradaki temel nokta, kullandığınız UV ışınının tıbbi uygulama için etkili olacak ve insana zararı olmayacak dalga boyudur"

'Türk Işın Tedavisi' ile tek sarmallı virüs olan koronavirüs, Influenza virüsü ile benzer yapıda olduğu için genetik yapısını birkaç saniye içerisinde parçalayan bu sistemin etkili olacağı sonucuna varıldı.