Türkiye’nin dördüncü büyük sanayi bölgesi olan Çerkezköy’de sağlık dağıtan eller olan doktorlara ev sahipliği yapan özel hastanelerden İrmet Hastanesi, 2003 yılından bu yana hizmet veriyor. İnsan sağlığına saygı ve sevgi ile hizmet etmeyi ilke edinerek yolculuğunu sürdüren İrmet Hastanesi, 20 yataklı 1200 metrekarelik küçük bir hastaneden günümüzde 200 yataklı 18 bin metrekare alana dönüşerek kaliteli kadrosunu başarılarla süslüyor. Bu hastanenin başarısındaki kilit isim ise Jin. Op. Dr. Ahmet Türker. Doktor Ahmet Türker, 500 sağlık çalışanı olan A sınıfı bir hastanenin yöneticiliğini sürdürürken yalnız Çorlu ve Türkiye değil, dünyanın dört bir yanından hasta kabulü yaptıklarını HSTV Haber ekranlarında yayınlanan Salih Sütlan ile Gündem Özel programında anlattı. Resmi olarak 149 yataklı olan İrmet Hastanesi’nin olağan durumlarda 210 yatak sayısına yükseltebilme kapasitesine sahip olduklarını ifade eden İrmet Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Ahmet Türker, “Türkiye’de en hızlı nüfus artışı olan bir bölgede yer alıyoruz. Şehir Hastanelerine uzak bir konumda bulunuyor. Yatak kapasitemizin 3’te 1’inde yabancı hastalarımız yer alıyor. Sağlık Bakanlığı’nın kolaylık sağlayarak hastanelerdeki yatak sayısında artışa gidecektir” ifadelerini kullandı. Hastalar tarafından tercih edildiklerini vurgulayan Op. Dr. Türker, İrmet Hastanesi’ndeki bölümleri başlıklar halinde sıraladı:

Acil Tıp

Kadın Hastalıkları ve Doğum

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları

Genel Cerrahi

Gastroenteroloji Cerrahisi

Dahiliye

Kulak Burun Boğaz

Nöroloji

Üroloji

Ortopedi ve Travmatoloji

Göz Sağlığı ve Hastalıkları

Beyin ve Sinir Cerrahisi

Plastik Rek. ve Estetik Cerrahi

Estetik ve Güzellik Merkezi

Kalp ve Damar Cerrahisi

Kardiyoloji

Dermatoloji (Cildiye)

Psikiyatri

Göğüs Hastalıkları

Neonatoloji

Çocuk Cerrahisi

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon

Ağız ve Diş Sağlığı

Anestezi ve Reanimasyon

Ağız ve Çene Cerrahisi

Enfeksiyon Hast. ve Klinik Mikr.

Radyoloji

Biyokimya

Psikolog

Beslenme ve Diyetetik.

Onkoloji ve Tüp Bebek dışındaki tüm bölümlerin hastane bölümleri içinde yer aldığını kaydeden İrmet Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Türker, “Anlaşmalı onkoloji ve tüp bebek bölümleri bulunan hastanelere gereken durumlarda yönlendirmelerimiz oluyor” açıklamasını yaptı.

Kalp ve Damar Cerrahisi’nde Prof. Dr. İlhan Mavioğlu liderliğinde meme altı küçük kesi yöntemiyle ‘Bypass’ ameliyatlarını başarıyla gerçekleştirdiklerini HSTV Haber ekranlarında anlatan Op. Dr. Ahmet Türker, “Meme altı küçük kesi yöntemiyle gerçekleştirdiğimiz Bypass ameliyatında kalp pompaya bağlanmadığı için pompaya girme ve pompadan çıkma risklerini hasta yaşamıyor. Göğüs kemiği kesilmediği için hasta, ameliyat sonrasında ağrı duymuyor. Daha çabuk iyileşerek hayatın akışına daha çabuk dahil oluyor” dedi.

“Başarı kriterimiz hasta memnuniyeti”

Yurtdışından obezite ameliyatı için Çerkezköy’de bulunan Özel İrmet Hastanesi’ne başvuran yabancı hastaların sayısı epey bir fazla. Yaklaşık 5 yıldır sağlık turizmi yaptıklarını ifade eden İrmet Hospital Yönetim Kurulu Başkanı Jin. Op. Dr. Ahmet Türker, Avrupa’da bazı ülkelerde devletin hastalara ödeme yapmadığını belirtti. Bekleme listesine alınan hastalar da şifayı başka ülkelerde arıyor. Obezite ameliyatı olacak bir hasta da şartlara göre iki sene bekleyebiliyor. “Dünyanın 3’te biri obez. Bu tip hastalar beklemek istemiyor. Obezlerin öncelikle diyetisyene gitmesi gerekiyor. Diyetle zayıflamaya çalışmalı. Psikiyatristlere başvurmalı. Eğer kilo veremiyorlarsa sağlık problemleri de ardı sıra geliyor. Bu ameliyatları olan hastalar çok dramatik bir şekilde kilo veriyorlar” şeklinde konuştu. İrmet Hastanesi’nde gerçekleştirdikleri ameliyatlar sonrasında çok mutlu olduklarını ifade eden yabancı hastaları olduğunu kaydeden Op.Dr.Türker, yabancı hasta getirmenin başarısının nereden kaynaklandığını soranlara “Başarı kriterimiz hasta memnuniyeti” cevabını veriyor. 6 ay için 100 kiloya yakın kilo veren hastaları olduğunu kaydeden İrmet Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Ahmet Türker, yediklerine dikkat edip sporunu yapan insanların elbette bu hastalığa yakalanmayacağını, lakin hasta oldukları takdirde de derhal ameliyat talebinde bulunmamaları gerektiğini, öncelikle diyetisyen, psikiyatrist yollarının denenmesi gerektiğini, çare bulunmuyorsa doktorlara görünmesi gerektiğini ifade etti.

Şehit statüsü talebi…

Koronavirüs süreci yaşanırken  tüm dünyadaki sağlıkçılar krizi en aza indirmek için verilen bu sağlık savaşının en ön safında yer alıyor. Bu kapsamda hem hastalara temas olsun, hem de koruma ve güvenlik açısından da ciddi bir konuma sahipler. Hal böyle olunca sağlık çalışanlarının talepleri baş üstünde tutulmalı. En kısa sürede yerine getirilmelidir. HSTV ekranlarında yayınlanan Salih Sütlan ile Gündem Özel programına konuk olan Op. Dr. Ahmet Türker, korona sürecinde sağlık çalışanlarının vefatı halinde şehit statüsünde değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Doktorların bu süreçte güvenceleri zayıf. Büyük bir kısmı görevi başında vefat ediyor. Bunların şehit statüsünde olması gerekir. Vefat halinde sağlıkçının ailesinin sosyal güvencesinin olması lazım. Bu durumu çok defa dile getiriyoruz lakin gündemde kalmıyor. Nasıl ki vatan mücadelesi verilirken vurulan, hayatını kaybeden şehit oluyorsa, sağlık personellerimiz de vatandaşlarımızın sağlığını kurtarmak için mücadele veriyor ve bu uğurda hayatını kaybediyor. Bu açıdan bakmak lazım” şeklinde konuştu.

HABER-FOTOĞRAF: ALİ RIZA ÇETİN