Sağlık Bakanlığı  taşra teşkilatı hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere 250 sürekli işçi alıyor. Sağlık Bakanlığı sürekli işçi alımı ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı. Başvurular, 17-21 Haziran'da tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Peki, Sağlık Bakanlığı sürekli işçi alımı başvuruları nasıl yapılır? Sağlık Bakanlığı işçi alımı başvuru şartları ve kadroları...

Sağlık Bakanlığı'nın temizlik ve güvenlik hizmetleri, elektrikçi, marangoz, biyomedikal cihaz teknolojileri servis destek elemanı,  ısıtma ve sıhhi tesisatçı gibi kadrolarda istihdam edeceği 250 sürekli işçinin  alımına ilişkin ilan, Resmi Gazete'de ilan edildi.

Böylece, Sağlık Bakanlığı, taşra teşkilatı hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak  Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri çerçevesinde 250 sürekli işçi  alımı gerçekleştirecek.

SÜREKLİ İŞÇİ ALIMINA NASIL BAŞVURULUR ?

108 temizlik görevlisi, 29 güvenlik görevlisi (silahsız), 27  elektrikçi (genel), 21 bilgisayar sistem kurulum bakım onarım ve arıza giderme  elemanı, 9 marangoz, 21 ısıtma ve sıhhi tesisatçı, 17 biyomedikal cihaz  teknolojileri servis destek elemanı, 5 kaynakçı (oksijen ve elektrik) ile 13  inşaat boyacısı/boyacı kadrosuna başvurular, 17-21 Haziran tarihlerinde Türkiye  İş Kurumunun (İŞKUR) "esube.iskur.gov.tr" adresi üzerinden yapılacak.

KİMLER BAŞVURABİLECEK?

Alımların öncelikle ilçe düzeyinde (belirlenen ilçeler dahil)  karşılanması yoluna gidilecek.

Bu kapsamda, Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma  Hastanesine yapılacak alımlara sadece Pendik, Tuzla, Kartal ve Maltepe, Medeniyet  Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesine Kadıköy, Üsküdar, Ümraniye  ve Ataşehir, Sancaktepe Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma  Hastanesine Sancaktepe, SBÜ İstanbul Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma  Hastanesine Bakırköy ve Bahçelievler ilçelerinde ikamet edenler müracaat  edebilecek.

İlçe düzeyinde taleplerin karşılanamaması halinde il düzeyinde  karşılanması yoluna gidilecek. Başvurularda kişilerin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt  Sistemi'nde kayıtlı olan adresleri kontrol edilecek.

Her aday, ilan edilen kadrolardan yalnızca bir iş yeri  (çalıştırılacağı sağlık kuruluşu) ve bir mesleğe başvuru yapacak.