Geleneksel Yeşil Bursa Rallisi, aralıksız 52 yıldır faaliyetlerini sürdüren Bursa Otomobil Spor Kulübü (BOSSEK) tarafından 17-19 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek. BURSA (İGFA) - Sezonunun 4. rallisi olan organizasyon, 17 Mayıs Cuma Günü saat 20:00’de Downtown Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde düzenlenecek start seremonisi ile başlayacak. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamındaki Yeşil Bursa Rallisi’nde, ekipler iki gün boyunca Orhaneli-Keles bölgesindeki etaplarda ter dökecekler.

470 kilometre uzunluğundaki asfalt zeminli parkurda 8 özel etaptan oluşan rallinin ilk günü, 18 Mayıs Cumartesi saat 09:30’da, Bursa Büyükşehir Belediyesi Yüzüncü Yıl Atatürk Stadyumu’ndan başlayacak. Rallinin ilk gününde 13,35 km uzunluğundaki Remed Assistance (Harmanalan) etabı ile 25,05 km uzunluğundaki Petrol Ofisi Maxima (Kozbudaklar) etapları geçilecek.

Başakşehir - La Fiorita (FOTOĞRAFLAR) Başakşehir - La Fiorita (FOTOĞRAFLAR)

19 Mayıs Pazar Günü ise 10,10 km uzunluğundaki Bursa Büyükşehir Belediyesi (Hüseyinalan) ve 10,30 km uzunluğundaki Downtown (Soğukpınar) etaplarının tamamlanması ile sezonun son asfalt rallisi sona erecek.

Kaynak: igf