Halkların Demokratik Partisi Milletvekili Pervin Buldan HDP’nin Arnavutköy Boğazköy’deki seçim irtibat bürosunun açılışına katıldı. Yaklaşık bin kişilik partilinin katıldığı açılışta konuşan Buldam: “Bizim baraj sorunumuz yok. Şuan yüzde 11’deyiz. Biz yüzde 15’i zorlamak istiyoruz. Onun için de daha çok çalışmalı ve bizlere hiç oy vermeyen kardeşlerimizle görüşerek onları ikna etmeliyiz” dedi.

7 Haziran’da gerçekleşecek olan seçimler için çalışmalarına hız veren Halkların Demokratik Partisi, Arnavutköy’de seçim irtibat bürolarını bir bir açıyor. Boğazköy Şirindere’deki seçim irtibat bürosunun açılışını gerçekleştiren HDP’de hedef barajın çok daha üzerinde bir oy almak olarak belirlendi.
VEKİL ADAYLARI ARNAVUTKÖY’DE

Şirindere’de gerçekleşen seçim irtibat bürosunun açılışına HDP Milletvekili ve aynı zamanda HDP İstanbul 3. Bölge Milletvekili adayı Pervin Buldan’ın yanı sıra HDP İstanbul Milletvekili adayları Ayşe Nergiz Vasfioğlu, Ayşe Berktay, HDP Arnavutköy İlçe Eş Başkanları Mustafa Aras, Hatice Vural ve yüzlerce partili katıldı.
“MORAL BOZMAK İSTİYORLAR”

İrtibat bürosu açılışı öncesinde partililere hitap eden HDP Milletvekili ve İstanbul Milletvekili Adayı Pervin Buldan, seçim barajını geçemeyecekleri yönünde kasıtlı haberler yapılarak HDP’ye gönül verenlerin morallerinin bozulmaya çalışıldığını söyledi.
“BULDAN’DAN REGAİB KANDİLİ VE 23 NİSAN MESAJI”

Konuşmasına Regaib Kandili ve 23 Nisan mesajıyla başlayan HDP Milletvekili Pervin Buldan, “Bizler gözlerimizin içine pırıl pırıl bakan gençlerimize aydınlık bir gelecek sunmak için yola çıktık. Cezaevlerinde yatan, yoksulluktan dolayı çalışmak zorunda bırakılan çocuklarımıza aydınlık bir geleceği vaat ettiğimizi bir kez daha ilan etmek istiyoruz.” dedi.
7 HAZİRAN’DA TARİH YENİDEN YAZILACAK

7 Haziran’da yapılacak olan seçimlerin Türkiye’de dönüm noktası olacağını söyleyen Buldan, şöyle konuştu; “Türkiye’de yeni bir tarih yazacağız. Sandık başına giden her birey elini vicdanına koyarak aydınlık bir Türkiye için hareket edeceği bir tarih olacaktır. 7 Haziran’da Türkiye’nin kaderini değiştirmek istiyorsak, yeni bir yaşama ve umutla geleceğe bakması için bu düzenin değişmesi gerekmektedir. Bu da son fırsattır. Bugüne kadar bu ülkeyi yönetenler, bu ülkede yaşayan halklara karşı bir tutarsızlık içerisinde. Dilini, kültürünü, kimliğini inkar eden bir siyasi yapının bu ülkede yaşayan halklar tarafından geçitlerine son verilecek. Bu ülkeyi bu halklar yönetecek.”
“BARAJI AŞTIK, HEDEF EN AZ YÜZDE 15”

Seçim barajı olan yüzde 10’u yapılan tüm anketlerde geçtiklerini ifade eden Buldan; “Barajları yıka yıka yüzde 15’lere gideceğiz. Barajı çok rahat aşmış durumdayız arkadaşlar. Bu ülkede herkes el ele verdiği sürece barajları alt üst edeceğimizi herkes bilsin. Yüzde 10-11 bizler için başarısızlıktır. En az yüzde 15 istiyoruz. Bunun için de ev ev, mahalle mahalle, sokak sokak dolaşarak bize hiç oy vermeyenlerden oy isteyeceğiz. Bir kez bizlere oy veren zaten daha da geriye dönmeyecektir” dedi.

Buldan’ın konuşmasının ardından seçim irtibat bürosunun açılışı gerçekleşti. Açılışın ardından partililerle halay çeken Milletvekili adayları, halaylar ve zılgıtlar eşliğinde Arnavutköy’den ayrıldılar.