30 Mart, Türkiye'nin dönüm noktası. 
BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'li adaylar için hazırlanan "Seçim Kılavuzu"ndan teşkilatına seslendi. Önümüzdeki günlerde tüm adaylara dağıtılacak olan Kılavuzda, teşkilatın uyması gereken kurallara işaret edilirken, Erdoğan şu ifadeleri kullandı: 

ROTAMIZI MİLLET BELİRLİYOR
AK Parti kurulduğu günden beri, milletimizin gösterdiği istikamette yoluna devam etmiş ve halkımızın tercihlerine göre siyasetini şekillendirmiştir. Bu yüzden siyasetimizin ana eksenini belirleyen milletimizin iradesidir. Bundan sonraki rotamızı da belirleyen yine bu irade olacaktır. 

TUZAĞINA DÜŞMEYECEĞİZ
AK Parti, geçmişin siyasi alışkanlıklarından hep uzak durdu, ayrıştırıcı siyasetin tuzağına düşmedi. Bütünleştirici, yapıcı siyaset anlayışının temsilcisi oldu. Bu anlayış, partimizi toplumsal merkezin tek adresi yapmıştır. Bugün Türkiye'yi bir bütün olarak kucaklayan tek parti AK Parti'dir. AK Parti, hem iktidarda hem de yerel yönetimlerde kalıcı eserler üretti, büyük hizmetler yaptı. AK Parti ile birlikte Türkiye, hayallerine daha yakından bakmanın haklı gururunu ve heyecanını yaşamaktadır. Biz millete efendilik yapmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Bu yüzden emin ve güvenilir olmaya, milletin emanetine sahip çıkmaya mecburuz. Milletin emanetini taşırken, rehavete kapılamayız. Bu emaneti bizlere teslim edenlerle gönül ve zihin bağımızı koparma hakkına sahip değiliz. Çünkü emanet, ancak emin insanlarla, güvenilir insanlarla taşınır. 

KİMLİĞİMİZE LEKE SÜRMEYECEĞİZ
Bir kadro hareketi olduğumuzu asla unutmayalım. Kurumsal kimliğimizi, siyaset anlayışımızı muhafaza etmek, partimizin en üst kademesinden, en alt kademesine kadar bütün teşkilatlarımızın sorumluluğundadır. Bu kimliğe en küçük bir leke sürmeyeceğiz. 

30 MART DÖNÜM NOKTASI
30 Mart 2014 yerel seçimleri, Türkiye'nin izleyeceği rol haritasını işaret etmesi bakımından bir dönüm noktasıdır. Bu bilinçle, milletimiz için, ülkemiz için durmadan, dinlenmeden koşacak, bize teslim edilen bayrağı 30 Mart seçimlerinde daha yükseklere çıkaracağız. Sizlere inanıyorum, sizlere güveniyorum.

SEÇİM BEYANNAMESİ MESAİSİ
BU arada Tanıtım ve Medya İşleri Başkanı Hüseyin Çelik koordinesinde yürütülen hazırlıklar, çarşamba günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak. Türkiye geneli için hazırlanan beyannamede "halk iradesi" vurgusu yapıldığı, il il kitapçıkların hazırlandığı öğrenildi. Bu çerçevede, AK Parti iktidarı döneminde illerde atılan adımlar ve yeni projeler kitapçıklar halinde teşkilata dağıtılacak. 
Erdoğan'ın talimatları çerçevesinde son şeklini alacak beyanname gelecek hafta geniş katılımlı bir toplantıyla Ankara Arena'da kamuoyuna açıklayacak. Gelecek haftadan itibaren seçim turlarına ağırlık verecek olan Başbakan, Sivas'tan başlayarak 50 civarında ile gidecek. Öte yandan, Erdoğan, bugün partisinin grup toplantısının ardından İspanya Başbakanı Mariano Rajoy'u ağırlayacak.