Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, pazar günü yenileme seçimi yapılacak Ağrı’da kentteki en yakın rakip parti olan BDP’yi eleştirerek kadınları eve hapsettiklerini savundu; Fethullah Gülen’e ise “Duydum ki Pensilvanya benimle, ailemle ilgili güzel bir film hazırlıyormuş. Bana ve çocuğuma uygun bir artist bulamamışlar. Hâlbuki Hollywood’a gitmelerine gerek yok. Kendi içlerinde böyle artistler var” diye konuştu. Erdoğan, mitingte özetle şunları söyledi:
 KİRLİ siyaset: BDP bir kez daha kirli siyasete başvurmuştur. Hâlâ Doğu Beyazıt’ta BDP var. Niye? Tehditle. Hanım kardeşlerimizi evlere kilitliyorlar, sandığa göndermiyorlar. Giderlerse bu sandıktan Ak Parti çıkacak. Hanım kardeşlerimden ayrı bir sıçrama bekliyorum. Kale içeriden fethedilir.  
 BİNANIN DAMI YOK: CHP Pensilvanya ile işbirliği yaptı şimdi faturasını ödüyor. MHP, AK Parti karşısında 8. kez seçim kaybetti. Çatı ile Cumhurbaşkanı seçeceklermiş. Oturdukları binanın damı yok damı.
 YUHLAMAYIN: Karşımızda burada kim görülüyor, BDP. (Yuh sesleri) Ben sizden meydanda yuhlamaktan çok sandıkta netice istiyorum. Beyler, hanımlar kadar sesiniz çıkmıyor. Beyler, hanımlar kapı kapı dolaşmaya var mıyız? 134 yavru dağa kaçırıldı. BDP’ye, HDP’ye ‘siz alıp geleceksiniz’ dedim. Teslim etmemeleri halinde B, C planımızı uygulamaya koyacağız. 6 işçiyi de onların teslim etmesi gerekir.
 ONURUMUZLA ÖLELİM: Devlet hizmet veriyor, sen nereye harcıyorsun? İnsanları öldürmeye harcıyorsun. Onun için bu duruşumuz çok önemli. Ölelim ama bir kere ölelim.  
 ÖLÜ İSTİSMARI: Diyarbakır’daki kaçırılan yavrular için CHP, MHP, DP’nin sesi çıkıyor mu? Yandaş medyanın sesi çıkıyor mu? Galatasaray Lisesi’nde oturanlar için çıkıyor. Çocukların dirilerine sahip çıkmazlar ölülerini istismar ederler.
 ARTİSTLERİ VAR: Duydum ki Pensilvanya benimle ilgili güzel bir film hazırlıyormuş, ailemle ilgili film hazırlıyorlar. Bana uygun, çocuğuma benzer bir artist bulamamışlar. Hâlbuki Hollywood gitmelerine gerek yok. Kendi içlerinde böyle artistler var. Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde bu filmi yetiştireceklermiş. 17 Aralık dediler tutmadı. 30 Mart gene tutmadı. Yine tutmaz.
Ağzından mı kaçtı?
Başbakan Erdoğan mitingde Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda, “Haziranda ismimizi, adayımızı açıklayacağız” dedi. Bu ifade “Ağzından adaylığını kaçırdı” yorumlarına yol açtı.