TBMM Başkanı Cemil Çiçek, yurt dışındaki çatışmaları ülke içine taşıyarak barış ve huzur ortamına zarar verilmesinin son derece yanlış olduğunu vurgulayarak, "Türkiye'nin bütün imkanlarını seferber ederek yaşanan büyük acıyı dindirmeye çalışmasının karşılığı, sokaklarımızı kan gölüne çevirmek olmamalıdır" dedi.  Çiçek, yaptığı yazılı açıklamada, yurt dışındaki olaylar bahanesiyle bazı illerde yapılan gösterilerin terör eylemine dönüştüğünü ifade etti. 
Yurt dışındaki çatışmaları ülke içine taşıyarak, barış ve huzur ortamına zarar verilmesinin son derece yanlış olduğunu vurgulayan Çiçek, şunları kaydetti: 
"Mala ve cana zarar verilmesi kabul edilemez. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün büstlerine ve ortak kutsalımız olan al bayrağımıza yapılan menfur saldırılar son derece çirkindir. Birliğimizin sembolü olan bu değerlerimize yapılan saldırıları şiddetle kınıyorum.
Bu olaylar sırasında yaralanan ve hayatını kaybeden yurttaşlarımız olmuştur. Bundan dolayı da büyük üzüntü duydum. Ortalığı yakıp yıkarak esnafa, sivil halka, kadın ve çocuklara zarar verilmektedir. Saldırganlık boyutuna varan bu eylemlerin, bazı siyasiler tarafından da tahrik edilmesi büyük bir sorumsuzluk örneğidir.
Türkiye, Suriye'de çatışmaların başladığı andan itibaren büyük bir kadirşinaslık göstererek, çatışmalardan zarar gören insanlara yardım etmeye çalışmıştır. Bugüne kadar Irak ve Suriye'den gelen 2 milyona yakın insan, ülkemizde misafir edilerek güvenli bir şekilde yaşamalarını sağlayacak ortam sağlanmıştır. Ülkemize sığınan bu insanlara gıda, sağlık, barınma, ulaşım ve giyim gibi yardımlar için bugüne kadar milyarlarca lira kaynak ayrılmıştır. Türkiye'nin bütün imkanlarını seferber ederek yaşanan büyük acıyı dindirmeye çalışmasının karşılığı, sokaklarımızı kan gölüne çevirmek olmamalıdır."

"Herkesi daha soğukkanlı ve sağduyulu davranmaya davet ediyorum"
Olayların oluşturduğu sorunları Türkiye'nin tek başına göğüslemesini beklemenin büyük haksızlık olduğunu belirten Çiçek, çatışmaların sona erdirilip yeniden güven ortamının sağlanması için BM'nin daha aktif bir şekilde harekete geçmesi gerektiğini kaydetti. Çiçek, "Eğer bu sorun şimdi çözülmezse bütün dünya için telafisi mümkün olmayacak zararlara yol açması kaçınılmaz görülmektedir" dedi. 
Türkiye'nin istikrarına zarar verici eylemlerden kaçınılması gerektiğinin altını çizen Çiçek, "Başta bölücü terör örgütü PKK olmak üzere, her türlü terör örgütünün provokasyonlarından geçmişte de çok büyük acılar çektiğimizi unutmamalıyız. Yaşadığımız tecrübelerden dolayı, bu konuda siyasetçiler başta olmak üzere, herkesi daha soğukkanlı ve sağduyulu davranmaya davet ediyorum" ifadesini kullandı.