Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul’da düzenlediği seçim turlarında Arnavutköy Meydanı’nda halka seslendi. Arnavutköy Meydanı’nı dolduran kalabalığı selamlayan Davutoğlu, “6-7 Ekim olaylarında barış güvercinliği yapan HDP Eş Başkanı halkı sokağa teşvik etti. Biz bunlara boyun eğdik mi? Şimdi 7 Haziran’a gidiyoruz. Bir tarafta AK Parti var, diğer taraftan da tek başına hiçbir iddiası olmayan arkalarındaki lobiler, paralelciler tarafından bir araya getirilmiş koalisyon rüyasında 3 parti var. Birinci parti olmazsanız istifa edecek misiniz diye sordum. Kılıçdaroğlu’nun sesi çıkmadı. Bunların iktidar davası olmadığına göre davaları ne davaları? Davaları yükselen Türkiye’yi durdurmak, durdurrabilirler mi? Hayır” dedi.
“AĞA BABALARINIZ GELSE DIYANETE DOKUNABILIR Mİ?”
Muhalefet partilerinin kendi aralarında iş bölümü yaptıklarını belirten Davutoğlu “CHP belli bölgelerde dolaşıyor. MHP İç Anadolu’da, HDP Doğu Anadolu’da. Türkiye’nin her yerinde olan ise AK partidir. Hepsi aynı zihniyet bunların. Kılıçdaroğlu diyor ki; ‘Diyaneti kaldıracağız’. HDP diyor ki ‘bizde kaldıracağız’. Sizin ağa babalarınız böyle düşünüyor olabilir ama ağababalarınız gelse Diyanete dokunabilir mi? Dokundurtur musunuz?” diye konuştu.
“MİLLETTE KÖKÜ OLMAYANLARIN MILLETE FAYDASI OLUR MU?”
“Millette kökü olmayanların millete faydası olur mu” diyen Başbakan Davutoğlu, “Millet kökü olmayanların millete faydası olur mu? Kökleri olmadığı için çatı aday diye bir aday getirdiler. Biz ise milletin kökünden gelen Recep Tayyip Erdoğan’ı getirdik aday olarak” dedi.
Davutoğlu, “Kılıçdaroğlu Mega proje peşinde diyen biz, 2019 projelerimizi yapıyoruz. Daha oy kullanacağı sandığı bulamadı. Kağıthane’ye kağıttepe dedi. Arnavutköy’e gelse Boşnaktepe der. O 2035 vadeli bizimkiler 2019 vadeli. Hep bize saldırıyorlar. 3 değil 33 olsanız ne yazar 6 değil 66 olsanız ne yazar, biz milletten gücümüz almışız. Bizi durdurabilirler mi? diye konuştu.