Araştırma şirketi Areda Survey tarafından, Ayasofya camiinin 86 yıl sonra ibadete açıldığı dün (24 Temmuz) yapılan ve 2 bin 445 kişinin katıldığı ankette katılımcılara “Bu pazar Cumhurbaşkanlığı seçimi olsa hangi adaya oy verirdiniz?” sorusu soruldu. Katılımcıların yüzde 48,7’si Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a oy verdi.

MANSUR YAVAŞ İKİNCİ

Katılımcıların yüzde 14,2’si 'Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a oy veririm' ifadelerini kullanırken, adı sık sık CHP’nin cumhurbaşkanı olarak anılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yüzde 13,6 oy aldı.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ’IN OYLARI ARTIYOR

2018 seçimlerinde yüzde 8,4 Selahattin Demirtaş ile aynı seçimde yüzde 7,29 oy alırken  İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e verilen destek de azaldı. Areda’nın anketine göre katılımcıların yüzde 7,7’si PKK üyesi olmak suçundan cezaevinde bulunan Selahattin Demirtaş’a, yüzde 5,8’i ise Akşener’e oy vereceğini belirtti.

KILIÇDAROĞLU'NA KÖTÜ SİNYAL

Anket sonuçları CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için kötü bir sinyal özelliği taşıyor. Katılımcıların sadece yüzde 4,9’u Kılıçdaroğlu’na oy vereceğini bildirdi. Cumhur ittifakı’nın diğer lideri olan MHP lideri Devlet Bahçeli’ye oy vereceğini belirtenlerin oranı yüzde 3,5’te kaldı.

YENİ PARTİLERE DESTEK DÜŞÜK

Ankete katılanların yüzde 0,7’si Ali Babacan’a, yüzde 0,4’ü Ahmet Davutoğlu’na, yüzde 0,1’i ise 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e oy verdi. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nu tercih edenlerin oranı da yüzde 0,4'te kaldı.