Davutoğlu,"Türkiye'nin batısına, İç Anadolu'ya gidip doğuya gidemeyenler ya da tersine doğuya gidip batıya, İç Anadolu'ya hakkıyla gelemeyenler, Kuvayı Milliye'den uzak olanlardır. Biz ise Kuvayı Milliye ruhuyla ülkemizin her köşesini, birleştirmeye bütünleştirmeye devam edeceğiz. Bizim için çözüm sürecinin anlamı budur. Milletin tekrar buluşmasıdır, Erzurum Kongresi'nde bir araya gelenlerle Balıkesir kongrelerinde bir araya gelenlerin hiçbir etnik ve mezhep ayrımı olmadan bir araya gelip kenetlenmesidir, birleşmesidir, omuz omuza yürümesidir" diye konuştu.

Davutoğlu, Patnos ziyaretine ilişkin, "Orada bu vatanın birliği ve beraberliği için ve demokrasimizin geleceği için 6-7 Ekim provokasyonlarına karşı dimdik duran Kürt vatandaşlarımızla omuz omuza konuştum. Orada, onlar al bayrağı dalgalandırdılar. Vatanın birliğini beraberliğini, 6-7 Ekim Kobani provokasyonlarına karşı savundular ve orada da gösterdik ki Kuvayı Milliye söz konusu olduğunda, Türk-Kürt kardeştir, ayrımcılık yapan kalleştir" dedi.

Başbakan Davutoğlu, "Şimdi yeni koalisyon arayışları var CHP ile MHP arasında... Tek parti zihniyetiyle Türkiye'nin belli bir bölgesine siyaset yapanların koalisyonu... Dün de Diyarbakır'da bir otelde yapılan toplantıdan sonra CHP-HDP koalisyonu için sorular sorulmaya başlandı. Bu millet ne tür koalisyon olursa olsun kendini temsil edeni tanır, gözünden tanır" diye konuştu.

DAVUTOĞLU BALIKESİR VALİLİĞİNİ ZİYARET ETTİ

Davutoğlu, kongrenin ardından Balıkesir Valiliği'ne geçti. Vali Mustafa Yaman tarafından karşılanan Davutoğlu'na, Yörük kıyafeti giyen iki çocuk tarafından çiçek takdim edildi.

Valilik bahçesine "mavi ladin" fidanı diken Davutoğlu, daha sonra Yaman ile yaklaşık 30 dakika basına kapalı görüştü. Yaman'ın, Davutoğlu'na Yağcıbedir halısı hediye ettiği öğrenildi.