HDP Arnavutköy’de atağa geçti
Arnavutköy'ün yerel seçim yarışında büyük farkla çalışmalarını yürüten HDP her geçen gün saflarına büyük kitleleri katarak yarışı önde götürmenin mücadelesi içinde. Arnavutköy'de düzenlediği her organizasyonda bu başarı grafiğini güçlendirerek devam ettiren HDP bölge halkının da yoğun ilgi göstermesi üzerine Arnavutköy'ün seçim yarışındaki en etkin parti olduğunu ortaya çıkarıyor. 
Arnavutkö'de en kilit rolde olan HDP Arnavutköy'de aday olarak gösterdiği Belediye Eş Başkan adayları Dr. Harun Kaya ve Hatice Vural'ın bölge halkının sevgisini kazanan isimler olması sebebi ile bu başarı grafiğini devam ettireceğini gösteriyor.
HDP ilçe örgütü tarafından Arnavutköy Tutku Düğün salonunda düzenlenen belediye meclis üyeleri tanıtım gecesine BDP Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan, BDP İstanbul İl Eş Başkanı Emrullah Bingöl HDP İstanbul İl başkanı Şamil Altan, HDP Arnavutköy İlçe Eş Başkanları Songül Büyükpınar ve Ufuk Şimşek, BDP Arnavutköy İlçe Başkanı Cevat Yeşilkaya, HDP Arnavutköy Belediye Eş Başkan adayları Dr. Harun Kaya ve Hatice Vural, HDP Arnavutköy Belediye meclis üyesi adayları, Arnavutköy'de bulunan STK temsilcileri, iş adamları, muhtarlar ve yüzlerce vatandaş katıldı. 
HDP Arnavutköy Belediye Eş Başkan adayları Dr. Harun Kaya ve Hatice Vural isimleri okunduğunda salonda bulunan tüm katılımcılar ayağa kalkarak dakikalarca alkışladılar.  

'Kadını toplumun her alanında örgütleyeceğiz'
HDP Arnavutköy Belediye Eş başkan adayı Hatice Vural yaptığı konuşmasında şunları söyledi. HDP'nin yolsuzluk ve hırsızlık yapan rüşvetçi iktidar anlayışına karşı katılımcı demokratik bir anlayış ile halkın karşısına çıktığını belirterek sözlerine şöyle devam etti. "Savunduğumuz yerel demokrasi, sokaktan başlayıp meclisler halinde örgütlenmeyi söz karar ve yetkinin halkla paylaşmasını esas almaktadır. Bu şekilde yolsuzluk ve rüşvetin önünü keseceğiz" Kadınları alanlara hapseden anlayışa karşı kadını toplumun her alanında örgütlemeyi hedeflediklerini dile getiren Vural, kadınları geri geleneksel düzenin taşıyıcısı olmaktan kurtaracaklarını söyledi. 
Taşıma diye, bölge halkının cebinden çalıyorlar 
Düzenlenen programda konuşan HDP Arnavutköy Belediye Eş Başkan adayı Dr. Harun Kaya ise şunları söyledi. İlkin bu gün burada HDP'nin Arnavutköy'deki büyük gücünü ortaya koyan siz değerli vatandaşlarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Değerli Arnavutköylüler değerli misafirlerimiz bizler her şeyden önce bu bölgede yaşayan herkese eşit ve insanca hizmet yapmak adına ve sizlerin özgür iradesini ortaya koymak için bu yola çıktık. Biz parti olarak insan ayırımı yapmadan kişileri ötekileştirmeden, onurluca bir hizmet, onurluca bir anlayışı hakim kılmak adına bu göreve talip olduk. Değerli misafirler sizlerin de bildiği gibi Arnavutköy'ün en büyük sorunlarından biri imardır. Mevcut yönetim bu işi kendince çözdüğünü sanıyor. Ancak ortaya koydukları çözüm bu bölgedeki halkın cebinden çalarak bu bölge halkının iradesine ipotek koyarak hizmet sunma girişimi ahlaki ve insani olmadığını tüm bölge halkı tarafından görülmüştür. 
Mevcut yönetim miladını doldurmuştur
Örneğin imar için ortaya koydukları çözüm taşıma usulü ile halka adeta zulüm yapılmaktadır. Arnavutköy'de yaşayan halka sindirme politikası ile hizmet getirdiğini sanan mevcut yönetim miladını doldurmuştur. Bizler miladını dolduran bu anlayışa iyi yaptığı işler için teşekkür ediyor, yapamadıkları hizmetleri sunmak adına bu göreve hazır olduğumuzu siz değerli Arnavutköy halkının bilmesini istiyorum. Mevcut imar sorununu çözümü noktasında parti olarak ortaya koyacağımız çözüm bunların hayal bile edemeyeceği bir hakkaniyet ile olacaktır. Biz parti olarak bölge halkına zulüm yapan değil hizmet sunan anlayış olacağız. Belediyenin ön kapısında girip arka kapısından çıkan anlayış olmayacağız. Halkın sesine kulak tıkayan değil, halkın içinde korumasız gönül rahatlığı ile dolaşan bir anlayış olacağız.  
Bölge halkının hizmetkarı olacağız 
Sizlerin tercihi ile bu gün burada HDP'nin listesinde yer alan belediye meclis üyelerimizi sizlerin huzuruna tek tek çıkararak tanıtmaktan büyük onur ve gurur duymaktayız. Bu isimler aday gösterilirken Arnavutköy'de bir yerleri nasıl peşkeş çekeceğiz duygusu ile değil bu halka nasıl hizmet getiririz anlayışı ile sizlerin huzurunda bulunuyoruz. Arnavutköy'de yaşayan halkı hasta eden zatüre eden sonra sıtmaya razı bırakan anlayış değil bölge halkının sesi, özgür iradesi ve hizmetkarı olacağız dedi. 
Ayhan: “Arnavutköy halkı haklı davamızda bizim yanımızda'' 
Gerçekleşen tanıtım gecesinde BDP Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan yaptığı konuşmasında şunları söyledi. ''Yıllardır Türkiye'de bütün halkların eşit olduğunu savunduklarını ifade ederek, halkaların dilini kültürünü yasaklayanlar karşısında büyük bedeller ödeyerek mücadele verdiklerini ifade etti. Arnavutköy'de yıllardır verdikleri mücadelenin karşılığını bulduklarını aktaran Ayhan, "Arnavutköy bizim bu mücadelemizde haklı olduğumuzu bize bir kez daha kanıtladı. Bize bu mücadeleyi miras bırakan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ı da buradan selamlıyoruz" dedi. 
Kapı kapı dolaşıp HDP'yi anlatmak gerekir
Bu seçimde iki şey hedeflediklerini ifade eden Ayhan, bunlardan birincisinin "demokratik çözüm" sürecini güçlendirmek için seçimde zafer ile çıkmak olduğunu, ikincisinin ise HDP ile Türkiye'nin tamamına ulaşmak olduğunu söyledi. Ayhan son olarak, "Bu iki şeyi gerçekleştirmek için sizlere büyük görevler düşüyor. Gece gündüz demeden kapı kapı dolaşıp HDP'yi anlatmalısınız" diye belirtti. 
HDP Arnavutköy Belediye Eş Başkan adayları Dr. Harun Kaya ve Hatice Vural’ın Arnavutköye  seçim taahhüdü şöyle; 
1. Mülkiyeti belediyeye ait olan ve toplu yaşam alanlarına uygun arsaları halkımızın hizmetine sunacağız. Öncelikli olarak evsiz ve evli olup kirada oturan halkımızın 65.000 – 70.000 TL maliyetle ev sahibi olmasını sağlayacağız.

2. Bölgemizde çalışan ama konut sorunu olan öğretmen ve polislere ve diğer devlet memurlarına, toplu konut alanlarında yaşayabilecekleri alanlar oluşturacağız.

3. Bölgemizde merdiven altı diye tabir edilen küçük işletmeleri zanaatkâr kardeşlerimize 
danışarak, oto sanayi sitesi de dâhil olmak üzere küçük ölçekli sanayi siteler kuracağız ve bunu kardeşlerimize tahsis edeceğiz.

4. Bölgemizin şiddetle ihtiyacı olan ulaşım sorununu (UKM) Ulaşım Koordinasyon Merkezi ile görüşerek sağlıklı çözüm  noktasında girişimde bulunacağız.

5. Arnavutköy’ün büyük bir ilçe olması hesabı ile mahalleler arası yolcu taşıma araçları tahsis edeceğiz.

6. İlçemizde üçüncü hava alanı projesinden kaynaklı ve diğer işletmelerde (Tekstil, İnşaat, Sağlık vs.) çalışacak kalifiye eleman yetiştirmek üzere çok acilen ilçemizin birkaç yerinde olmak kaydıyla eğitim alanları oluşturacağız. Bu vesileyle hem kalifiye insan yetiştirmek, hem de iş imkânı sağlamak konusunda öncülük edeceğiz.

7. Arnavutköy ilçesinde kirletilmiş imar ve planlamadaki adaletsizliği kaldıracağız. Taşıma denilen gayri hukuki düzenlemeyi tümü ile yok edeceğiz. Ruhsat vergilerini, konut ve işyeri vergilerini adaletli hale getireceğiz. Bu konudaki saptamayı halkımızla birlikte yapacağız.

8. İstanbul’un en büyük arazisine sahip olan ilçemizde yetiştirilebilecek organik ürünleri bilimsel olarak tespit ettikten sonra, burayı organik tarım merkezi haline getireceğiz, fidanlıklar oluşturacağız, üreticinin ürününü satış konusunda ve ihracat konusunda onlara her türlü desteği sağlayacağız.

9. Hayvancılık ve süt ürünlerinin imalatı ve satışı noktasında daha profesyonelce hareket edilmesi ve daha kazançlı ürün satışı ve hayvan üretimi konusunda fiziki alan sağlayacağız ve bu konuda danışmanlık yapacağız.

10. Arnavutköy ilçesinin her mahallesinde modern kapalı pazar alanları oluşturacağız. Bu alanlarda otopark ve yiyecek-içecek alanları oluşturacağız. İnsan onuruna yakışacak hale getireceğiz.

11. Kadına ve gençliğe yönelik talep edilen her noktada eğitim alanları oluşturacağız.

12. İstanbul dışından gelen ve İstanbul içerisinde oturup barınma sorunu olan Üniversite 
öğrencilerine barınma olanakları sağlayacağız.

13. İlçe içerisinde faaliyet gösteren bütün spor kulüplerine belediye tarafından, spor yapacakları alanlar ve mekânlar sunacağız ve spor kulüplerini destekleyeceğiz.

14. Arnavutköy içini sadece sağlıklı insanların yaşayabileceği alanlar olarak düşünmeyip engelli vatandaşlar için bütün bir Arnavutköy’ü yaşanabilir bir merkez haline getireceğiz.

15. Büyük ölçekli sanayi işletmeleri konusunda çevrecilik anlayışı çerçevesinde bir oluşum gerçekleştirmeleri ve Arnavutköy ilçesinde yaşayan insanların %50’sini istihdam etmek şartıyla, onlara her türlü kolaylığı sağlayacağız.

16. Bütün alanlarda çalışan emekçi halkımızın hakları konusunu insan hakları çerçevesinde
değerlendirerek sorunların çözümü konusunda gerekli komisyonları kurarak yardımcı olacağız.

17. Bu bölgede yaşayan insanların hafta sonlarını ve boş zamanlarını değerlendirmek üzere, doğal dokuyu bozmadan orman içerisinde yürüyüş parkurları ve piknik alanları oluşturacağız.

18. Arnavutköy’de yaşayan bütün dini kurum ve kuruluşlara, talepleri halinde sivil toplum 
örgütlerine, cenazelerini ve başsağlıklarını rahat kabul edebileceği mekânlar oluşturacağız ve bu konudaki eksiklikleri gidereceğiz. Bu hususta dil, din, ırk, mezhep ve yöre ayrımı gözetmeksizin herkese eşit davranacağız.

19. Sivil toplum örgütlerini ve sivil toplum örgütlerinin oluşumunu her halükarda destekleyeceğiz.

20. Şeffaf belediyecilik anlayışı içerisinde, mahalle meclisleri (Muhtarlar, Sivil Toplum Örgütleri, Kanaat Önderleri, Gençlik ve Kadınlar) aracılığı ile ilçemizdeki bütün sorunların tespitini doğru yaparak; “KENTİNİ DE, KENDİNİ DE YÖNET” şiarı ile en doğru çözümleri halkımızla birlikte geliştireceğiz.

21. Bölgemizde yaşayan başıboş hayvanlar ve yaban hayvanları da dahil olmak üzere, Allah’ın yarattığı birer canlı olması hesabı ile tümünü koruma altına alacağız.

22. Geçmişte hizmeti geçmiş bütün yerel yönetimlere teşekkürü bir borç bilerek, iyi yapmış oldukları bütün projeleri sahiplenip, devlette hizmetin devamı esas alınarak bu yarım kalan projeleri bitireceğiz. Halkların Demokratik Partisi olarak, parti tüzüğümüzde de yazıldığı gibi, bizi tercih ettiğiniz takdirde.  Arnavutköy’de yaşayan insanlarımız arasında herkese eşit mesafede olacağız. Halka açık ve şeffaf bir belediyecilik sergileyeceğiz. HDP’ye vereceğimiz her oy Batı’dan Doğu’ya doğru kardeşleşme projesini güçlendirecektir. Bunun için siz Arnavutköy’de ikamet eden halkımızdan destek ve yetki istiyoruz.

Saygılarımızla:
Halkların Demokratik Partisi Eş Başkan Adayları 
Dr. Harun Kaya ve Hatice Vural

Kent YAŞAM / Salih SÜTLAN