Partisi adına kahvaltılı bir toplantı düzenleyen MHP Arnavutköy Belediye Meclis Üyesi Adayı Erkan Sünnetçioğlu; 'MHP Arnavutköy'de 1. Parti olarak çıkacaktır" dedi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Arnavutköy Belediye Meclis Üyesi Adayı Erkan Sünnetçioğlu'nun Arnavutköy Suatlar Sivas Zara Derneği'nde düzenlediği kahvaltılı toplatıya MHP Arnavutköy Belediye Başkan Adayı Yüksel Emir, MHP Arnavutköy İlçe Başkanı Fatih Babacan, MHP Arnavutköy belediye meclis üyesi adayları, bölgenin tanınmış iş adamları, STK temsilcileri, muhtar adayları ve çok sayıda partili ile vatandaşlar katıldı.

''Biz inandık Bize inananlar lazım'' 

Arnavutköy Suatlar'da bulunan Sivas Zara Çaylı Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayamışma Derneği'nde düzenlenen kahvaltıda konuşan Erkan Sünnetçioğlu, kendisini ve mensubu olduğu Milliyetçi Hareket Partisi'ni yalnız bırakmayan katılımcıları selamlayarak; "Öncelikle bize bu gün kapısını açan Sivas Zara Derneği yöneticileri olmak üzere siz Arnavutköy'ün iş ve sivil toplum kuruluşlarının önde gelen değerli büyüklerime çok teşekkür ediyorum. Sloganımızda belirttiğimiz gibi ''Biz inandık, Bize inananlar lazım''. Bize inanıp yanımızda yer alan siz değerli Arnavutköylülere çok teşekkür ediyorum. Herkesin şunu iyi bilmesini istiyorum; biz MHP olarak Arnavutköy halkını mahcup etmeyeceğiz. Bu sözümüzü buradan bir kez daha tekrarlıyorum. Arnavutköy MHP yönetimi ile huzur ve güven içinde olacaktır" diye konuştu. 

'Arnavutköy'de artık bir değişime ihtiyaç var'

İktidar partisini ve belediye yönetimini eleştirerek konuşmasını sürdüren Sünnetçioğlu; "Değerli misafirler, Arnavutköy'ün iktidar partisine mensup yönetimi Arnavutköy'ün en ufak ulaşım sorununu bile çözemedi. İlçemizde birilerine rant sağlamaktan başka zaman bulamayan mevcut yönetim, hiç utanmadan tekrar halka çıkıp söz veriyor, vaat ediyor. Bu sorunları çözeceğiz diyorlar" dedi. "Peki bu güne kadar neredeydiniz?" diye sorarak sözlerine devam eden Sünnetçioğlu, şunları söyledi; "Mevcut Arnavutköy belediyesi ve buradaki iktidar partisi yöneticileri Arnavutköy'de bu halkın içine çıkmaya yüzleri olmadıkları için afişlerle, bilbordlarla kendilerini anlatmaya çalışıyorlar. Bu halkın içine inmeye korkanların bu halkı yönetmeye ne hakkı ne de yetkisi olmalıdır. Bu güne kadar Arnavutköy'ü kendi kaderine terk eden iktidar partisi yöneticilerini sizler de 30 Mart akşamı kendi kaderine terk etmelisiniz. Bu halkın emeğine ve iradesine saygı duymayanlar asla iflah olamamış, olamayacaklar da. 

Bizlerin yaşadığı bu ilçeyi yine bizlerin yönetmesi lazım. Bu halkın içinde sözüyle, kişiliğiyle, dürüstlüğü ile bilinen Yüksel Emir ve yönetimi ile birlikte Arnavutköy'ü yönetmeye talip ve hazır olduğumuzu bilmenizi istiyorum. Arnavutköy'de artık bir değişime ihtiyaç var ve bu değişimin adı da MHP ile adayı Yüksel Emir ve kadrosu olmalıdır.'' 
İlçede girmedik sokak,çalınmadık kapı bırakmayacağını söyleyen Sünnetçioğlu, "Büyüdüğüm ve yaşadığım bu ilçeye hizmet etmek benim için bir onur, bir şeref olacaktır" ifadelerini kullandı.
'3. Hilalli bayrak Arnavutköy'ün güven sigortası olacaktır' 

Kendi halkıyla barışık olmayan hiç bir yönetimin başarılı olamayacağının altını çizerek konuşmasına devam eden Sünnetçioğlu; "Bu gün Arnavutköy sokaklarına çıkın gezin, mevcut yönetimden memnun birileri çıkacak mı diye, emin olun hiç kimse memnun değil. Bu halkı sindirmekle, korkutmakla yöneteceğini sananlar 30 Mart akşamı yanıldıklarını göreceklerdir. Biz Arnavutköy halkına inanıyoruz. Kendisine zorbalık yapan, kendisini aşağılayan, kendisini ötekileştiren bu yönetime gereken cevabı 30 mart akşamı vereceğine inanıyoruz. Çünkü bu halk asla baskıyı, asla aşağılanmayı, asla dışlanmaya boyun eğmeyi kabul etmeyen bir halktır. 3 Hilalli bayrağın Arnavutköy'ün tek güven sigortası ve tek çıkışı yolu olduğunu bilinmesini istiyorum" diye konuştu.

'Yandaşına çalışan bir belediyecilik yapmayacağız'

Kahvaltılı programda konuşan MHP Arnavutköy Belediye Başkan Adayı Yüksel Emir, "Bu gün burada Erkan Sünnetçioğlu kardeşimizin düzenlediği kahvaltılı toplantıya katılan herkese çok teşekkür ediyorum" dedikten sonra iddialı açıklamalarda bulundu. 

Kimin ak kimin kara olduğunun belirleneceği seçim sürecinin sonuna yaklaşıldığını kaydeden Yüksel Emir, "Bizler sadece bir siyasi parti olarak değil, sizlerin sesi olmak için ve Arnavutköy'ü sizlerle birlikte yönetmeye talip bir kardeşiniz ve kadrosu ile birlikte sizlerin huzurunuza çıktık. Arnavutköy'ün sorunları sıralamakla bitmez. Ulaşımı, imarı, altyapısı, üst yapısı, çevre düzenlemesi, sosyal donatıları, kültürel aktivitelerinden yoksun bir ilçede yaşadığımızı ne yazık ki hepimiz biliyor ve görüyoruz" dedi. 

MHP Arnavutköy Belediye Başkan Adayı Yüksel Emir, konuşmasının devamında şunları söyledi; "Bizler için diyorlar ki 'onların projeleri yok, onlar bu işi bilmiyorlar, onlar gelirse Arnavutköy'ü yönetemezler, onlar gelirse belediyeye giremezsiniz'. Ben de buradan diyorum ki 'sizlerin projeleri vardı da bu güne kadar neredeydi? Sizler bu işi biliyordunuz da yaptıklarınız nerede? Sizler Arnavutköy'ü iyi yönettiğinizi zannedip de sadece kendi yandaşınıza çalışmaktan başka ne yaptınız? Sizler bu güne kadar belediyeyi yönettiniz, belediyenin ön kapısından girip arka kapısından halktan saklanarak kaçtığınızı niye söylemiyorsunuz? 10 yıldır yönettiğiniz belediyeye, bu bölgede yaşayan vatandaşa zulüm etmekten başka ne yaptınız? Haktan, adaletten bahsedip halkı sömüren siz değil misiniz?'
Değerli Arnavutköylüler iktidar partisi ve buradaki belediyesi artık miladını doldurmuştur. Bu işi yapamayacaklarını herkesin bilmesi ve görmesi lazım. Biz MHP olarak Allah nasip ederse sizlerin desteği ile Arnavutköy'ü hak ettiği hizmete kavuşturmaya hazırız." 
'Projelerimizle bu halkı baş tacı yapacağız'

İktidara, "Arnavutköy'deki beceriksizliklerini görmeyip, herkesi kendileri gibi sanıyorlar" eleştirisini yönelttikten sonra, "Allah izin verirse biz sizlerle birlikte yönetime geldiğimiz zaman belediyecilik nasıl yapılıyormuş, kimlerin projelerinin olup olmadığını, bu halkı dışlamaktan ziyade nasıl baş tacı yapılacağını, bu halkı tepeden görenlere, onlar gibi değil halkın ayağına nasıl hizmet gittiğini göstereceğiz" diyen Emir, "Arnavutköy için ilk yapacağımız hizmet, onların uyguladığı imar haksızlığına son vererek iş başlamak olacaktır. Bu güne kadar onların yaptığı adam kayırmaya son vereceğiz. Bu güne kadar yandaşa çalışan bir belediyecilik anlayışına Arnavutköy'de son vereceğiz" ifadelerini kullandı. 

'Skandallara cevap vereceksiniz'

MHP Arnavutköy Belediye Başkan Adayı Yüksel Emir, 30 Mart'ın Türkiye açısından çok önemli bir seçim olduğunun altını çizdiği konuşmasını; "Bundan önceki yerel seçimlerde olduğu gibi sadece belediye başkanını, belediye meclisini seçmeyeceksiniz. Yolsuzluk ve rüşvet skandallarına karışmış bir iktidara en güzel cevabı verecek, ülkenin önünü açacaksınız" şeklinde noktaladı. 

Kent YAŞAM/ Salih SÜTLAN