Güzelliğinin yanı sıra son zamanlarda yaptığı işlerle de dikkat çeken Selin Ortaçlı objektifimize özel pozlar verdi. Ortaçlı, hakkında merak edilenleri ve gelecek planlarını anlattı.

Kara Para Aşk, Kalp Hırsızı gibi diziler ile seyircinin karşısına geçen ve son dönemde başarılı oyunculuğu ile adından söz ettiren ekranların sevilen yüzü Selin Ortaçlı ile bir araya gelerek keyifli bir çekim gerçekleştirdik. Samimi ve sempatik tavırlarıyla dikkat çeken Selin Ortaçlı, tüm içtenliği ile Şamdan Plus'a oyunculuk hakkındaki düşüncelerini, hayatını ve gelecek planlarını anlattı.
Geçen sezon 'Kara Para Aşk'taydınız, rolünüz bittiği için mi ayrıldınız? 
Selin Ortaçlı: 'Kara Para Aşk' dizisine ilk katıldığımda rolümün uzunluğu belliydi. İşe başladığımızda sezon sonunda benim karakterimin ayrılacağını biliyordum. Bu sonradan alınan bir karar değildi. Dolayısıyla, rolümün bitişine doğru, yeni sezon için görüşmelere başlamıştım. Tesadüfen bir seyahatte Birol Güven'le karşılaştık ve yeni proje hakkında konuştuk. Ertesi gün biletimi alıp İstanbul'a döndüm ve 'Kalp Hırsızı' setine başladım. O da severek yaptığım keyifli bir işti.
'Kalp Hırsızı'ndan önce daha dram ağırlıklı dizilerde rol almıştınız. Romantik komedi olan bir projede yer almak nasıl bir duyguydu? 
Ortaçlı: Komedi hep yapmak istediğim bir şeydi. 'Yalan Dünya'ya konuk olduğumda çok keyif almıştım, "İnşallah böyle bir proje gelir" demiştim içimden. 'Kalp Hırsızı', komediden çok, romantik komedi olan bir diziydi. Bizim ülkemizde bazı şeyler üzerinize çok yapışıyor, bir dram oyuncusuna komedi projesi götürmek insanların aklına gelen ilk şey olmuyor. Bu yüzden kendimi şanslı hissediyorum. Dahil olmaktan çok keyif aldığım bir projenin içindeyim.
Canlandıracağınız karakterlere nasıl hazırlanıyorsunuz? Oyunculuğunuzu geliştirmek adına neler yapıyorsunuz? 
Ortaçlı: Oyunculuğa ilk başlarken iki sene tiyatro eğitimi aldım. Eğitimin ardından Ümit Çırak'la çalıştım. Bunun yanı sıra her set ve her yeni karakter, benim için yeni bir tecrübe ve deneyim oluyor. Bana göre sette pişmenin yadsınamaz bir önemi var. Yeni bir karakter çıkarırken mesleki araştırmasını yapıp, evde nasıl davranır, yemek yapar mı, böyle bir şey olsa nasıl tepki verir gibi düşünüp sorgulayarak yeni bir insan ortaya çıkartıyorsunuz.
Gelen projeler arasında nasıl seçim yapıyorsunuz?
Ortaçlı: Proje deyince bir sürü bileşen giriyor devreye. Senaryo, karakter, yapımcı, oyuncular derken her şeyi birlikte düşünmek gerekiyor. Ben bugüne kadar iyi işlerde yer aldığımı ve doğru seçimler yaptığımı düşünüyorum. Bu konuda da kendimi şanslı atfediyorum.
Gelen eleştirilere karşı tepkiniz neler oluyor? 
Ortaçlı: Herkesin her konuda fikir sahibi olduğu bir ülkede ve sosyal medya hesaplarının insanlara cesaret verdiği bir devirde yaşıyoruz. Ve tabii ki göz önünde bir iş yapınca da her türlü eleştiriye maruz kalmak mümkün oluyor. Dolayısıyla dışarıdaki herhangi birinin eleştrisi yerine ilk başta kendi kendimi eleştirir, daha sonrasında da sevdiklerimi dinlerim. Bunun dışındaki eleştirileri pek okumam ve duymam.
Sizce oyunculukta fiziksel özellikler ne kadar etkili?
Ortaçlı: Oyunculukta fiziksel özellikler tabii ki çok önemli. Her senaristin zihninde bir rolü yazarken oluşan, o karakterin beden bulmuş bir hali ve tipi vardır. Kimi için kısa ve şişman, kimisi içinse güzel bir oyuncuya ihtiyaç oluyor. Senin yaradılışın da hangi role uyuyorsa o rol sende hayat buluyor.
Özellikle canlandırmak istediğiniz bir karakter var mı hayalinizde?
Ortaçlı: Yok, hiç düşünmedim. Tek bildiğim; elimden geldiğince farklı karakterlere hayat vermek ve yeni deneyimler edinebilmek.
Asıl mesleğiniz tasarım ancak modellik, sunuculuk yaptınız ve son olarak da oyunculuk yapıyorsunuz. İçlerinde öne çıkan var mı? 
Ortaçlı: Tasarım için asıl mesleğim demek pek doğru olmaz aslında. Evet, üniversitede tasarım eğitimi aldım ancak modellik mesleğine başlamam çocukluk yıllarıma dayanıyor. Tiyatro da iki sene eğitimini aldığım yeni göz ağrım... İnsanlar büyüyor, değişiyor, hayat karşısına yeni şeyler ve değişik yollar çıkarıyor. Hepsinin yeri bende ayrıdır. Ancak son dört senedir önceliğim oyunculuk.
Oyunculuk dışında kendinizi motive etmek, aklınızı dağıtmak için yaptığınız bir şey var mı? 
Ortaçlı: Yemek yapmayı çok seviyorum. Bunun dışında kitap okumak, puzzle yapmak, seyahat etmek ve spor yapmak bana kalan zamanda en çok yapmaktan keyif aldığım şeyler.
Sosyal medyadan sık sık yemek fotoğrafları paylaşıyorsunuz... 
Ortaçlı: Sanırım mutfak ve yemek yapmak en büyük tutkularımdan biri. Her fırsatta değişik kurslara gidiyorum, çikolata yapımı, sushi, pasta yapımı ve süslemesi, en son aklıma gelenler. Bunun yanı sıra yurtdışına çıktığımda ya da burada alışverişe gittiğimde, her seferinde yine üstüme başıma bir şey almak yerine, mutfak malzemeleri ve eşyaları almış olarak buluyorum kendimi. Artık zor sığıyorum mutfağa.
Kendi iç giyim markanızı yaratmıştınız, tekrar tasarım hakkında planlarınız var mı? 
Ortaçlı: İç giyim markamı yarattığımda markanın her şeyiyle ben ilgilenmiştim. Bu durum çok zaman alan, ağır mesai gerektiren ve özenilmesi gereken bir işti benim için. Şu anki tempoda, bu tür bir şeye vakit ayırabilmem ve odaklanmam söz konusu değil.
İleride tiyatro veya sinema planlarınız var mı? 
Ortaçlı: Ben pek plan yaparak yaşamayı sevmiyorum. Hayatı geldiği gibi almaya çalışıyorum. Ama tabii ki de bu tür çalışmalar olabilir, neden olmasın?
Fiziğiniz çok beğeniliyor. Fit kalmak için hangi sporları yapıyorsunuz, beslenme programınız var mı?
Ortaçlı: Ben doğal olandan yanayım. Çok fazla kozmetik ürünü kullanmıyorum. Cildimi temizleyip nemlendirici sürüyorum sadece. 7-8 senedir pilates ve yoga var hayatımda. Son zamanlardaysa özel hocayla sıkı bir antrenman programı içerisindeyim. Yemek yemeyi çok seviyorum, bir gün fazla kaçırdıysam ertesi gün dikkat ederek dengelemeye çalışıyorum.