Yvonne Anderson: Kesinlikle kariyerimin en özel sezonuydu

Alperi Onar: Ömür boyunca bu sezonu hatırlayacağız

Sezer AFŞAR-Metin ARSLANCAN / İSTANBUL, (DHA) - Sezonu 4 kupayla tamamlayan Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımı'nın oyuncuları Yvonne Anderson ve Alperi Onar, inanılmaz bir sezon geçirdiklerini ve sezon başında hedefledikleri bütün başarılara ulaştıklarını söyledi.

Fenerbahçe Alagöz Holding, 2023-2024 sezonu FIBA Süper Kupa, Türkiye Kupası, EuroLeague Kadınlar ve Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi olmak üzere 4 şampiyonlukla tamamladı. Mücadele ettiği bütün kulvarlarda şampiyonluk ipini göğüsleyen sarı-lacivertli ekipte takımın önemli isimlerinden Yvonne Anderson ve kaptan Alperi Onar, tarihi sezonla ilgili Demirören Haber Ajansı'na açıklamalarda bulundu. Dört kupayı da kazanacakları bir sezon hedeflediklerini belirten Anderson, "Hedefimiz buydu. Kesinlikle iyi bir takımımız olduğunu düşünüyordum. Yapmamız gereken tek şey sıkı çalışmaktı. Bu çalışmaların karşılığını alacağımızı biliyorduk. Ve sonunda bunu başardık" diye konuştu.

"VALERIE GELDİĞİNDE BİZE GÜVENDİ VE KENDİMİZİ GÖSTERMEMİZE YARDIMCI OLDU"

Sezon başında yaşanan koç değişikliğine adapte olmanın zor olmadığını söyleyen tecrübeli oyuncu, "Adapte olmak çok kolaydı. Profesyonel basketbolcular olarak her koçun anlayışına adapte olmak durumundayız. Valerie geldiğinde bize güvendi ve kendimizi göstermemize yardımcı oldu. Takım olarak çok çalıştık ve bunları hep birlikte başardık" ifadelerini kullandı.

"BİREYSEL HEDEFLERİMİ GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN BASKETBOL OYNAMIYORUM"

EuroLeague Kadınlar'da sezonun en iyi savunma oyuncusu ödülünü kazandığı için mutlu olduğunu belirten tecrübeli oyun kurucu, "Bireysel hedeflerimi gerçekleştirmek için basketbol oynamıyorum. Bu yıl bu ödülü kazandığım için tabii ki gurur duydum. Takımım sayesinde bunu başardım. Benim hedefim takımımla şampiyonluğu kazanmaktı. Nerede olursam olayım bunun için mücadele edeceğim. Zaten doğru bir şekilde oynarsanız, sonunda ödülleri kazanırsınız" şeklinde konuştu.

Beykoz Üniversitesi Kadın Voleybol Takımı İstanbul şampiyonu oldu Beykoz Üniversitesi Kadın Voleybol Takımı İstanbul şampiyonu oldu

"EĞER BİRİSİ TEKLİFTE BULUNURSA BUNU KABUL ETMEK DURUMUNDAYIM"

Fenerbahçe ile imzaladığı 1 yıllık sözleşmesinin sona ermesinin ardından gelecek sezonla ilgili planlarının sorulmasını üzerine ise Yvonne Anderson şöyle konuştu;

"Sonuçta bu bir iş. Eğer birisi teklifte bulunursa bunu kabul etmek durumundayım. Şu anda önümüzde olimpiyatlar var. Benim bütün odağım orada. Daha sonra önümüzdeki sezonu düşüneceğim. Şu anda geride bıraktığımız yılı kutlayacağım ve yazın, önümüzdeki sezonu düşünmeye başlayacağım."

"KESİNLİKLE KARİYERİMİN EN ÖZEL SEZONUYDU"

Anderson, "Kariyerinin en özel sezonu muydu?" sorusunu ise "Fenerbahçe'yi, İstanbul'u, taraftarları ve takım arkadaşlarımı çok seviyorum. Kesinlikle kariyerimin en özel sezonuydu" şeklinde cevapladı.

ALPERİ ONAR: ÖMÜR BOYUNCA HATIRLAYACAĞIZ BU SEZONU

Sezon başında hedefledikleri başarılara ulaştıklarını söyleyen kaptan Alperi Onar, "Bizim için sezon inanılmaz geçti. Şu anda 4 kupayı da müzemize getirdik. Sezon başında hedeflediğimiz şeylerdi bunlar. Hepsini başardığımız için çok mutluyum, çok gururluyum. Ömür boyunca hatırlayacağız bu sezonu" diye konuştu.

Marina Maljkovic ile sezon başında yolların ayrılmasının ardından Valerie Garnier'in sistemine adapte olmakta zorlanmadıklarını ifade eden Onar, "Burada olan her koç, her oyuncu zaten aynı hedefte. Aynı hedef için mücadele ediyor. Bazen değişiklikler olabiliyor. Fenerbahçe'nin hedefi her zaman aynı olduğu için buraya gelen insanların uyumu çok kolay oluyor. Bence bizim için çok güzel bir sezon oldu. Zaten adapte olduğumuzda kazandığımız kupalardan belli oldu" ifadelerini kullandı.

"MÜCADELEMİZ HER ZAMAN AYNI OLACAK"

Fenerbahçe'nin her zaman şampiyonluklar hedeflediğini ve gelecek sezon da bu doğrultuda mücadele edeceklerini belirten milli oyuncu, "Bence Fenerbahçe, başarılarında ya da başarısızlıklarında kadın basketbola yaptığı yatırımdan vazgeçmeyen bir kulüp. Mücadelemiz her zaman aynı olacak. Bu sezon ve geçen sezon nasıl iyi işler yaptıysak, bu bir devamlılık işi. Fenerbahçe bunu senelerdir sağlayan bir kulüp. Bunu devam ettireceğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"DÜNYANIN EN BÜYÜK SPOR KULÜBÜNDE KAPTANLIK YAPIYOR OLMAK, İNANILMAZ BİR DUYGU"

Fenerbahçe'de kaptan olmanın inanılmaz bir duygu olduğunu belirten tecrübeli oyuncu, "Fenerbahçe gibi bir camiada, dünyanın en büyük spor kulübünde kaptanlık yapıyor olmak, inanılmaz bir duygu. Hayallerin ötesinde bence. Burada asıl önemli olan takım arkadaşlarım. Onlar benim için işleri her zaman kolaylaştırdı. Hepsi inanılmaz iyi karaktere sahip insanlar. Ben en büyük teşekkürü onlara ediyorum. Onların kaptanı olmaktan ayrıca gurur duyuyorum" açıklamasında bulundu.

28 yaşındaki oyuncu, "Sezonun en özel maçı hangisiydi?" sorusuna ise "Seçemem aslında. Süper Kupa'yı kazandığımız maç çok özeldi. Emma'nın son saniye basketiyle kazandığımız Türkiye Kupası çok önemliydi. Çukurova'ya karşı oynadığımız EuroLeague Kadınlar yarı final maçı çok özeldi. Kupa kazandığımız her maç çok özel aslında" şeklinde cevap vererek sözlerini noktaladı.

(FOTOĞRAFLI)