Son Dakika! Motorlu Taşıtların ÖTV'sini Yeniden Belirleyecek Olan Kanun Meclis'ten GeçtiMotorlu taşıtların ÖTV oranlarını çeşitli kriterlere göre yeniden belirlemeye yönelik, Bakanlar Kuruluna yetki verilmesi, alacakların yapılandırılmasında başvuru süresinin uzatılması düzenlemelerini de içeren "Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı", TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

ÖTV MECLİS'TEN GEÇMEDEN ÖNCE DUYUMU BİLE SATIŞLARI PATLATTI

Mazda Türkiye Genel Müdürü Nurkan Yurdakul ÖTV artışının otomobil satışlarına etkisiyle ilgili şöyle konuştu: "Her ÖTV dedikodusunda olduğu gibi bunda da müşteriler daha ucuza otomobil almak için çaba sarf ediyor. ÖTV'ye şu an kesin olarak bir zam yok fakat, belirli modellere bu satış konusunda çoktan yansımış durumda. Mazda olarak da bu dedikodunun satışlarımıza olumlu olarak yansıdığını görüyoruz."

Açıklamalara göre küçük hacimli otomobillere talep normal seviyede devam ediyor. Öte yandan açıklamalara göre, yeni vergi sistemi düzenlemesiyle birlikte artık araçların sadece motor hacmine göre değil emisyon değerlerine göre de değerlendirilecek.

DAHA İLK AYDAN FIRLADI

ODD rakamlarına göre 2016 Eylül-Ekim döneminde konu mankeni olan lüks otomobil satışlarındaki artış gözle görülür derece arttı. Satışlar markalara eylül-ekim olarak şu şekilde yansıdı: 'Audi 1541 adetten 2 bin 448'e, BMW 1806 adetten 2 bin 205'e, Volvo 222'den 291'e, Jeep 169'dan 192'ye, Porsche 70'ten 91'e, Jaguar 42'den 50'ye, Maserati 5'ten 12'ye' adetsel olarak yükseliş kaydeden markalardan oldu.