Sıfır otomobil alımı için vergi indirimi açıklaması yapıldı. Bu açıklamada devletin daha fazla gelir elde edeceği vergi indiriminin yapılması gerektiği ifade edildi. Otomotiv sektöründen gelen açıklamada,  vergi düzenlemesi yapılmasını bekleyen sektör temsilcileri oranların düşürülmesiyle kayıp olmayacağını aksine devletin bu işten daha fazla kazanç elde edeceği vurgulandı.

VERGİ İNDİRİMİ

OSD Başkanı Haydar Yenigün bu konu hakkında önemli bir açıklama oldu. Yedigün açıklamalarında vergi indirimi çağrısında bulunuldu. Açıklamalarında bu yıl satışlarda sektör genelinin 500 bin tahmininde  olduğunu belirten Yedigün bugün 800 bin adet civarında tahmin ettiklerini diğer yandan 2015-17 döneminde ulaşılan 1 milyon adetlik iç pazar büyüklüğüne yeniden ulaşılması ve hatta pazarın öngörülebilir şekilde daha da büyümesinin sağlanması için kalıcı düzenlemeler gerektiğini belirtti. Bunun yanısıra açıklamalarında daha fazla araç satışı ile vergi gelirini yükseltme hedefinde bulunan, satın alma vergi yükünün aracın kullanım sürecine yayıldığı bir vergi sistemi ve yaşlı araç değişim programı ile iç pazarın önce 1 milyon ardından 1,5 milyon sonrasında da 2 milyon adetlik potansiyeline kısa sürede ulaşabileceği açıklamasını yapan Yedigün, şöyle konuştu:

"OSD olarak gelecekten beklentimiz, değişen otomotiv eko-sisteminde ülkemizin mevcut rekabetçiliğinin korunması ve geliştirilmesini hedefleyen uzun vadeli planlar üzerine kurgulu bir yaklaşım ile ihracatımızı artırmak, öngörülebilir ve büyüyen bir iç pazar ile ülkemize daha fazla yatırım gelmesi için gerekli ortamın oluşturulması."

DAHA FAZLA GELİR ELDE EDİLECEK

Bununla birlikte araç alımı ve satımında vergi indirimi yapılmasının satışları arttıracağını, devletin bu şekilde daha fazla kazanç elde edeceği kaydedildi.