Cansel ORUÇ/BURSA, (DHA)-MARMARABİRLİK 2023/2024 iş yılı ürün alım kampanyasının son dilim ödemesini 26 Nisan’da yapacak. Ortaklara toplam 630 milyon TL ödeme gerçekleştirecek.

2023/2024 iş yılı ürün alım kampanyasında ürün bedellerinin yüzde 50’sini kampanya içinde peşin olarak ödeyen Marmarabirlik, kalan yüzde 50’sini 26 Ocak’ta ödemişti. Kampanya başında tüm kooperatif ortaklarına duyurulan ödeme planı çerçevesinde, Marmarabirlik 600 milyon TL tutarındaki

Bursa'da, kamyonun çarptığı cipteki anne ile oğlu öldü Bursa'da, kamyonun çarptığı cipteki anne ile oğlu öldü

son dilim ödemeyi 26 Nisan Cuma günü yapacak. Ortaklar Ziraat Bankası ATM’lerinden ödemelerini alabilecekler. 30 milyon TL tutarındaki ana taahhüt aşımı ve beyan fazlası alacaklar ise 10 Mayıs’ta ödenecek. Marmarabirlik’in zor koşullarda üreticisine sahip çıktığını söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, “Zor koşullarda üreticisine sahip çıkan Marmarabirlik, bu kampanya döneminde de üzerine düşeni yapmıştır. Piyasa koşullarına göre ürün alım fiyatları açıklanırken, üreticimizin hakkı korunmuş, gübre ve zirai ilaç desteği ile de üretim maliyetleri aşağı çekilmiştir. Marmarabirlik kampanya başında açıkladığı ürün ödeme takvimi çerçevesinde, ortaklarına günü gününe ürün bedellerini ödemiştir. Ürün alım döneminde son dilim ödeme tarihi nisan sonu olarak açıklanmıştı. Ödemelerin 1 gün bile geçtiğinin örneği yoktur. İmkanlar ölçüsünde çoğu zamanda ödemeler öne çekilmiştir” dedi.

‘FEDAKARLIK YALNIZCA MARMARABİRLİK’TEN BEKLENMEMELİ’

Üreticiye uyarılarda da bulunan Asa, “Önceliğimiz aldığımız ürünü piyasa koşullarında satıp, paraya çevirmektir. Aksi takdirde 2024/25 ürün alım kampanyasında sıkıntı yaşanır. Fedakarlık yalnızca Marmarabirlik’ten beklenmemelidir. 2024 yılında yüksek rekolte beklentisi sebebi ile zor bir yıl olacak, bu yüzden çok dikkatli olmamız gerekir. Marmarabirlik asla zarar etmemelidir. Zarar ederse üreticisini destekleyemez. Bir yılı değil, geleceği düşünelim” diye konuştu. (DHA)