Bodrum’da bir grup kadın, kadın haklarıyla ilgili eylem düzenledi. Bodrum Kadın Platformu'nun çağrısıyla toplanan kadınlar, oturma eylemi gerçekleştirdi. Eylem sırasında meydandan lüks bir araçla geçen sosyal medya fenomeni Murat Övüç, eylemi görüp alana gelmek istedi. Eylemciler ise Murat Övüç’ün daha önce kadınlarla ilgili yaptığı açıklamalardan ötürü eyleme katılmasına izin vermedi.

Murat Övüç'ten kadınlara 'cahil' ifadesi

Eylemcilerden Cihan Aydın Bozkurt isimli bir kadınla tartışan Övüç, eylemcilere tepki gösterip alandan ayrıldı. Övüç, “Yanılıyorsunuz. 2 yıl önceydi o. 2 yıl. Cahil. 2 yıl önceki konuşmamı yeni yayınlanmış gibi anlattılar burada. Böyle cahil insanlar, bunlara inanıyor işte” diye bağırıp aracın ön yolcu koltuğuna binerek hızla meydandan gitti.

Oturma eylemi sonunda basın mensuplarına açıklama yapan Cihan Aydın Bozkurt, “Murat Övüç, bu eylem üzerinden kendisini aklayamaz. Kadınlar şiddete uğrarken onun söylediği her şeyi biliyorum. Bunu 2 yıl önce söyledim diyerek aklayamaz. Bunun hiçbir şekilde pişmanlığı olmaz. Öncelikle tutumunun değişmesi gerekiyor, buraya katılarak olmuyor. Kendisini aklamaya geldi" ifadelerini kullandı.