Dünyaca ünlü Dr. Mehmet Öz, Nusret’in “Korona virüsü ile mücadele ederken nelere dikkat edelim” sorusuna, “Endişeli ol ama asla panik olma. Tedbirli ol, aileni koru, akıllı hareket et, sosyal mesafeni koru ve kendini birkaç hafta izole et. Kontrol senin elinde” ifadeleriyle yanıtladı.

Tüm dünya hekimlerinin yoğun çalışma temposu içinde olduğunu söyleyen Dr. Öz, “Biz bu virüsü boğacağız. Altı ay sonra geri döndüğünde ise etkisi çok az olacak. Çünkü hem ilacımız, hem aşımız olacak. Virüsü daha iyi tanımış olacağız” şeklinde konuştu.

Yeni tip koronavirüs salgını hakkında araştırmaların sürdüğüne temas eden Öz, “Antibakteriyel sıvılara karşı sabun çok daha kuvvetli ve ekonomik. En yakın arkadaşınız sabun olsunç Biz de burada sabuna geçiş yaptık” ifadelerini kullandı. 

Evde kalanların artan iştahlarına ilişkin öneri isteren Nusret'e, Dr. Öz, “Yoğun temponuzdaki gibi davranın. İş başı yapacak gibi bakımlı olmak, moralinizi yüksek tutacak. Tembelleşmeye fırsat vermeyin” önerisinde bulundu. 

Dr. Öz, karantina döneminde uykunun önemini vurgulayarak, “Yedi saat uyumak bağışıklığın en temel ihtiyacı. D vitaminini de sakin yerlerde 15 dakika güneşte kalarak kazanabiliriz” belirtti.