KOĞUCULUK YAPAN CENNETE GİREMEZ
Çok yemin edip duran alçaklara, itaat etme ve onlara uyma. Ayıp arayan, koğuculukla söz getirip götürenlere, hayra engel olan saldırgan günahkâra uyma. (Kalem 10.12)
İnsanlar hiçbir söz söylemez ki, yanında gözetleyen ve dediklerini kayda geçiren bir melek bulunmasın. (Kaf 18)
Âlemlere rahmet Peygamberimiz buyuruyor ki; Koğuculuk yapan Cennete giremez.
Bugün pek çok Müslüman işledikleri günahları küçük görmektedirler. Aman canım bundan da ne olur ki der dururlar. Ama durum böyle değildir. Peygamberimiz bir mezarlıktan geçerken durur ve bir mezar ile ilgili şöyle buyurur. Bu mezardaki Koğuculuk yapardı. Bundan dolayı azap görüyor. Koğuculuğun basit bir olay olduğunu düşünüyordu.
Neden bu ayet ve Hadis ile başladım. Yaşantımızın her alanında maalesef şikâyetler, Koğuculuk, iftira gibi fiiller işleniyor. Nice insanlar atılan bu iftiralarla hayatları kararıyor, nice insanlar ilimden ve cemiyetten küsüyorlar. Devlete karşı inanç ve itimatları kalmıyor.
Çok yemin edip duran alçaklara, itaat etme ve onlara uyma. Bu emir, hem tehdit hem de usulünce uyarıdır. Aşırı yemin edenlere yüce Allah alçak diyor.
Ayıp arayan, koğuculukla söz getirip götürenlere, hayra engel olan saldırgan günahkâra uyma. 
Dünya ateşler içinde yanıyor, ülkemiz ise ateş çemberi içindedir. Durum böyle iken kurumlarda; kendilerini saklayıp değerli insanları iftira ve koğuculukla yetkili mercilere şikâyet ederek insanlarımızı hayattan, işinden, eşinden, ilminden, kazandıklarından ediyorlar. 
Vebal çok büyüktür. İlim yuvalarında, sağlıkta, teknik ve teknolojide insanlarımız, iftiraya kurban ediliyorlar. İftira edenler, arkadan el ovuşturup gülerken nice masum insan mağduriyetler yaşıyorlar.
İftira edenlere hiç bakmıyoruz. Koğuculuk yapan hain ve alçaklara neden taviz veriyoruz. Yoksa bunlara taviz verirken Allah’a ve Resulüne savaş açtığımızı unutuyor muyuz? Allah bu hainlere ALÇAK diyor. Biz alçaklara itibar ediyoruz. Hucurat suresinde size bir alçak bir haber getirdiğinde gerçeği araştırın diye buyururken biz neden insanları harcamak için, Allah’ın azabını tadacak bu kişileri dinliyor ve onlara itibar ediyoruz.
Devletin her kademesinde alçaklar mevzilenmişler. Bunlara itibar etmeyelim. Getirdikleri haberleri kendilerini ve geçmişlerini tahkik etmeden hemen işleme koymayalım. Vebalden kurtulamazsınız. 
Ey idareciler, vebale girmeyin. Size de hesap soran bir molla kasım çıkar. 
Daha açık izah edeyim. Dün olduğu gibi bugün de yetişmiş ilim ve bilim adamları hedef alınıyor. Mesela bir Doçenti, Profesör yapmamak için ne yapılır? En kısa yoldan şikâyet edilir. Soruşturmalar başlar. Adın neydi, anan kimdi, baban kimdi derken bir sene geçer. Doktorlar, neşter tutmayı unutmaya başlar. Kendini ispat etmek için ilmini unutanlar, karnını doyurmak için başka iş alanlarına geçenler, utancından insan içine çıkamayan vatan perverler, fetöcü olur. Ocakları yıkılasıcalar vatanperver olurlar. Vatanı satmak için fırsat kollayan bu alçaklar cemiyet içinde hak etmeyecekleri makam ve mertebelere getirilirler. 
Beyler, efendiler, yöneticiler! Dikkat edin hayat treni menzile varmak üzeredir. Mezar menzilinde başlayan azap, ahirette devam edecektir. Haksızlığa uğrayan mazlumların ahı size azap olarak geri dönecektir. Çünkü Allah doğru söylüyor.

Ey idareciler! Hayra engel olan saldırgan günahkâra uyma diye buyuran Yüce Allah’a muhalefet edip ahiretinizi berbat etmeyiniz. Şikâyet eden ile şikâyet edileni iyi tahlil edin. Bu günahkâr ve alçaklara uymayın. Mazlumların ahı yerde kalmaz. Unutmayın ki, makamlar, mevkiler, şan şöhret kalıcı değildir. Hepsi geçicidir. Geçici olduğuna inandığımız dünya hayatımızın mamur oluşuna kanıp ahiretimizi berbat etmeyelim. 
Bir zamanlar Müslümanlara kapalı olan kapıların açılmasıyla, nice insanımız makamlarını yükselttiler. Bu makamları doldurup insanlara hükmetmeye başladılar. İşte ne olduysa böyle başladı. Şimdi inanan insanlar, kendisi gibi inananları yok etmeye ve alt etmeye bütün güçleri ile devam ediyorlar. Ne kadar garip değil mi? Geçmişinizi bir düşünün lütfen. Bizi imanın zirvesine çıkaran mücadelelerimiz idi. Mücadele kalmayınca birbirimizi yemeye devam ediyoruz.
E haydin kolay gelsin.
Bugün salgından hayatını kaybeden vatandaşlarımıza ve sınıf arkadaşım Çankırı’lı Ahmet Korkmaz beyefendiye Allah’tan rahmet diliyorum. Lütfen MASKE, MESAFE VE TEMİZLİĞE azami dikkat edelim.
Cuma bereketi temenni ediyorum.
Selam ve dualarımla.
Saim ORAL, Kartal 9 Ekim 2020