Gamze ŞİMŞEK-Muharrem ÇAM-Murat SOLAK/İSTANBUL,(DHA) TRAFİK haftası kapsamında Kartal’da 'Öncelik Yayanın' etkinliği düzenlendi. Trafik ekipleriyle denetimlere katılan Kartal Kaymakamı Edip Çakıcı trafik kuralları hakkında sürücülere uyarılarda bulunurken, yayalarla da sohbet edip sorunlarını dinledi.

Kartal İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 4-10 Mayıs Trafik Haftası kapsamında 'Öncelik Yayanın' etkinliği düzenlendi. Etkinliğe katılan Kartal Kaymakamı Edip Çakıcı, durdurulan araç sürücülerine trafik kuralları hakkında bilgilendirme yapıp uyarılarda bulundu.

KAYMAKAM ÇAKICI'DAN YAYA VE SÜRÜCÜ DENETİMİ

Kaymakam Edip Çakıcı saha sonra araç sürücüleriyle sohbet etti. Bir minibüs şoförüne emniyet kemeri takıp takmadığını soran ancak olumsuz yanıt alan Çakıcı, " Emniyet kemeri takmakta fayda var kendi can güvenliğiniz açısından. Yaya geçitlerine dikkat ediyoruz, ışık olmayan yerlerde öncelik yayalarımızın. Bugün için ceza kesmiyoruz ama kemere dikkat lütfen " dedi. Kaymakam Çakıcı, çocuklaru bir aileyle de sohbet ederek, arabada neden oto koltuğu bulundurmadıklarını sordu. 'Güvenliği nasıl sağlıyorsunuz?' diye soran Çakıcı, "Dikkatli sürüyoruz" yanıtını aldı. Çakıcı bunun üzerine "Sadece sizin dikkatli olmanız yetmiyor. Karşı tarafın da dikkatli olması gerekiyor evladımızın güvenliğine dikkat etmemiz gerekiyor " sözleriyle aileye uyarılarda bulundu. Yayalarla da sohbet eden Çakıcı, " Araçlar yaya geçidinden geçişlere izin vermiyor" diyen bir vatandaşa " Bu, sürücülerimizin hassasiyetiyle alakalı. Biz de gerekli denetmlerle bu hassasiyeti sağlamaya çalışacağız " diyerek denetimlerin süreceğini belirtti.

Kılıç “En fazla yatırımın yapıldığı illerin başında Mardin geliyor.” Kılıç “En fazla yatırımın yapıldığı illerin başında Mardin geliyor.”

"DENETİMLER BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR"

Kartal Kaymakamı Edip Çakıcı, "4-10 Mayıs Karayolları Trafik Haftası. Trafik tüm dünyada olduğu gibi Türkiyemizde de büyük bir sorun. Bugün burada bir trafik uygulaması yapacağız; yaya geçidi uygulaması. Bu yaya geçidi uygulamasında temel amacımız zaten ceza kesmek değil, farkındalığı artırmak. Hem sürücülerimizin emniyet kemeri kullanması hem yayalara, yaya geçitlerinde yol vermesi konusunda bir duyarlılık oluşturmaya çalışacağız. Türkiye'de trafik kazalarında özellikle yayaların ölümünde son yıllarda büyük bir düşüş oldu ama son 1 yıldır bu ölüm olaylarında bir artış var; hepimizin ortak sorunu. Hem sürücülerimizin hem yayalarımızın farkındalığını artırmaya çalışacağız inşallah. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Kartal ilçemizde de Trafik haftası boyunca bu tür uygulamalar devam edecek. Denetimler büyük önem taşıyor. Mevzuatı yapmak kolay. Yasa çıkıyor, yönetmelikler çıkıyor. Trafikle ilgili düzenlemeler yapılıyor; ama asıl mesele sürücülerimizin bu çıkan yasal mevzuata, insan hayatına da özen göstererek dikkat etmeleri, öğrendiklerini uygulamaya geçirebilmeleri. İnşallah bu yönde bir farkındalık oluşturmaya çalışacağız." dedi.

Görüntü Dökümü

-------

-Kartal kaymakamı Edip Çakıcı ile röportaj

-Polis ekiplerinden görüntü

-Yaya geçidinden geçen araçlar

-Kaymakamın sürücülerle konuşması

-Sürücülere çikolata ve kolonya ikram edilmesi

-Kaymakamın bir yayayla konuşması

-Genel ve detay görüntüler