Vehbi DEMİR-Özcan KILIÇ/İSTANBUL, (DHA)-İSTANBUL Valisi Davut Gül, Küçükçekmece'de kazı çalışması sırasında oluşan su birikintisine düşerek hayatını kaybeden Edanur Gezer'in cenaze törenine katıldı. Gül, "Bundan sonraki süreci takip edeceğiz. Kelimelerin bittiği yerdeyiz" dedi.

İstanbul Valisi Davut Gül, Küçükçekmece'de su birikintisine düşerek hayatını kaybeden Edanur Gezer için, Esenyurt'ta bulunan Kıraç Cem Evi'nde düzenlenen cenaze törenine katıldı. Gül, cenaze töreninin ardından açıklamalarda bulunan Gül, “Yavrumuz hayatını kaybetti maalesef, çukura düşerek. Bizler de Esenyurt’ta Kıraç'ta cenaze törenine geldik. Allah ailesine sabır versin. Ölüm olayı olduğu için otomatikman savcılık tarafından başlanan işlemler oluyor. Bundan sonraki adli süreç orada devam edecek. İhmal var mı? Yok mu? Kusur var mı? Yok mu? Ya da kimlerin kusuru var? O adli süreçte belli olacak. Biz daha çok yeni yavrularımızın bu tür bir hadise ile karşılaşmaması için, tedbirleri hangi kurum ne yapacak? Neler yapması gerek? Onlara bakacağız. Ayrıca ailenin kendi içerisinde birçok sıkıntısı var. Onlarla ilgili Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzün üzerine düşen neyse bundan sonraki süreci takip edeceğiz. Kelimelerin bittiği yerdeyiz" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Edanur'la ilgili açıklamasının hatırlatılması üzerine Gül, "Bütün ölüm olaylarında olduğu gibi savcılarımız titizlikle bu olayı soruşturacaklardır. Soruşturmanın neticesinde ne çıkar? Ne olur? Bilmiyoruz, hep birlikte bu süreci takip edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Görüntü dökümü

İstanbul-Altun: İnsanlık olarak bir Frankenstein Sendromu yaşıyoruz İstanbul-Altun: İnsanlık olarak bir Frankenstein Sendromu yaşıyoruz

Cenaze töreninden görüntüler

Vali Gül'ün açıklamaları

Genel ve detay görüntüler