Türkiye yüksek hızlı trenlerle taşındı Türkiye yüksek hızlı trenlerle taşındı

Vehbi DEMİR - Özcan KILIÇ - Veysel TİMDU / İSTANBUL, (DHA)- ESENYURT'ta bir kişi camında 'Eleman aranıyor' ilanı asılı olan markete girerek iş başvuru yapmak istediğini söyledi. Bir süre markette oyalanan yabancı uyruklu şüpheli, iş yeri sahibinin telefonunu çalarak kayıplara karıştı. Hırsızlık anları iş yerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Olay, Pazartesi günü sabah saatlerinde Örnek Mahallesi'ndeki bir markette yaşandı. İddiaya göre, yabancı uyruklu bir kişi, camında 'Elaman aranıyor' ilanı asılı olan markete iş başvurusu için girdi. Market sahibi Şaban Yılmaz'a çalışmak istediğini ancak deneyimi olmadığını söyledi. Yılmaz da kendisine çiftlikte iş konusunda yardımcı olabileceğini söyleyerek, marketteki müşterilerle ilgilenmeye devam etti. Bir süre markette oyalanan şüpheli, tezgahta duran ve iş yeri sahibi Şaban Yılmaz'a ait olan cep telefonunu alarak kayıplara karıştı. Hırsızlık anları iş yerinin güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

"MÜŞTERİLERE BAKIYORDUM TELEFONU ALIP GİTMİŞ"

Market sahibi Şaban Yılmaz, "Bana iş için sorular sordu. 'Burada çalışabilir misiniz?' dedim, 'Bu işi yapmadım daha önce' dedi. Öyle deyince ben de 'Çiftlik var, çiftlikte değerlendirebiliriz sizi' dedim, 'Tamam' dedi. Ben de o sırada müşterilere bakıyordum, 4-5 müşteri vardı. O da bekliyordu beni, 'Müşterilerin gitmesini bekliyor' herhalde dedim. O sırada buradaki telefona gözünü dikmiş, kamera kayıtlarını görünce öyle olduğunu tespit ettik. Sonra telefonu alıp gidiyor" şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

(Güvenlik Kamerası)

- Şüphelinin markete girmesi

- İş yeri sahibiyle konuşması

- Telefonu alıp cebine koyması

- İş yerinden çıkıp uzaklaşması

(Aktüel)

- Eleman aranıyor ilanından görüntü

- Market sahibi Şaban Yılmaz ile röportaj

- Genel ve detay görüntüler