Kocaeli'de otomobilin çarpmasıyla ölen yaya; başöğretmen çıktı Kocaeli'de otomobilin çarpmasıyla ölen yaya; başöğretmen çıktı

Baran AKKAYA/İSTANBUL(DHA)-BAĞCILAR’da, 4 çocuğun evde yalnız olduğu sırada arızalı olan doğalgaz borusundan sızan gazdan yangın çıktı. Mahalle sakinleri ile alışverişten evine dönen anne, çocukları dışarı çıkardı. Gazdan etkilenen çocuklara olay yerine gelen ambulansta oksijen tedavisi yapılırken itfaiye ekiplerince yangın, büyümeden söndürüldü.

Yangın, saat 16.00 sıralarında, Bağcılar Göztepe Mahallesi 2281. Sokak'ta bulunan 4 katlı binanın 3'üncü katında çıktı. İddiaya göre; pazar alışverişi yapmak için evden çıkan anne, yaşları 7 ile 13 arasında olan 4 çocuğunu evde bıraktı. Evin arızalı olduğu öğrenilen doğalgaz borusundan çıkan gaz sızıntısı ile bilinmeyen nedenle dairede yangın çıktı. Dumanları gören mahalle sakinleri ve o sırada alışverişten dönen anne, çocukları hızla dışarı çıkardı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Ekiplerin kısa sürede müdahalesi ile yangın, büyümeden söndürüldü. Gazdan etkilenen çocuklara, olay yerine gelen ambulanslarda oksijen verildi. Ekiplerin yangının çıkış nedeni ile ilgili çalışması devam ediyor.

Dumanları fark eden mahalle sakini Burak Dolaş "Çocukların annesi pazara gidiyor, daha önce de arızalı olan doğalgaz borusundan çıkan gaz ile yangın çıkıyor. O sırada ben de itfaiyeyi aradım. İtfaiye de hemen geliyor, Olayda yaralanan yok herkes iyi. Ailesi geldiğinde çocukları yangın çıkmadan çıkardılar, sadece gazdan etkilendiler" şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü:

------------------------

Dumanların çıkması(cep telefonu)

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri

Ekiplerin binaya girmesi

Ekiplerin çalışması

Dumandan etkilenen çocuklara tedavi yapılması

Mahalle sakini Burak Dolaş ile röportaj