Yaşadığımız kürede, insanlar, hayvanlar, cinler ve daha başka canlılar vardır. Bu canlıların içinde en mükemmeli insandır. İnsanlar ise kısım kısımdır. İnananlar, inanmayanlar var. Ve yine insanların içinden öyle mükemmel kişiler çıkmıştır ki, sistemleri değiştirmişler. Zulüm düzenlerine başkaldırmışlar ve yerine Allah’ın hâkimiyetini ikame etmişlerdir.
Zaman tünelinde gezinirken sizinle paylaşmak istediğim bir kişi tam da bunlardan biridir. Kendi döneminde ki zulüm düzenine başkaldırmak bir yana çağlar ötesine rehber olmuş, lider olmuş. İlim, mantık, eylem üçgeninde yaptığı bütün hareketler, zulüm düzenini ve bu düzeni savunanları kendi düzenleri içinde ateşin demiri erittiği gibi eritip gitmiştir.
Hikâyesini anlatacağım bir gençtir. Başta babası olmak üzere zulüm düzeninin mütekebbirlerine başkaldırmıştır.  Fakat bu başkaldırış asla silahlı başkaldırı değildir. Beyin, gönül, mantıklı söylemler ve eylemlerdir. 
Ey babam ey kral ne yapıyorsunuz? Bu taptıklarınız nedir? Babası ve kralın yetkilileri dediler ki;
-    Biz bir takım putlara taparız ki onlar sayesinde bir araya geliriz, toplanırız.
-    Dua ettiğinizde onlar sizi işitiyorlar mı? Veya size faydaları zararları olur mu? 
-    Hayır, ama biz babalarımızı böyle yapar bulduk. 
-    İyi ama sizin ve önceki atalarınızın neye taptıklarınızı düşündünüz mü? İyi bilin ki, yalnızca âlemlerin rabbi hariç, bu düzeniniz ve benimsediğiniz sistem benim düşmanımdır. 
Ey milletin ileri gelenleri! Benim inandığım sistemin sahibi, beni yaratan ve bana hidayet edendir. Beni yediren ve içirendir. Hastalandığımda bana şifa verendir. O benim canımı alacak ve kıyamette de diriltecektir. Ve hesap günü benim hatalarımı bağışlayacağını umduğumdur. 
Ey benim inandığım sistemi kuran Rabbim, beni hikmet ve hüküm sahibi ettikten sonra beni iyilerden eyle. Sonra gelecekler içinde beni doğrulukla anılanlardan et. Nimeti bol cennetin varislerinden eyle. 
Babamı da bağışla çünkü o yanlış yolda gidenlerdendir. İnsanların diriltileceği gün beni mahcup eyleme. Malın, mülkün, makamın, evladın fayda vermediği o günde sana temiz kalple gelenlerin kurtuluşa erdiğini emrediyorsun. Bizi temiz kalpli eyle. 
Bütün bunlardan sonra sizin sisteminizin başına oturttuğunuz putlarınız bu dediklerimi gerçekleştirebilir mi? Bu söylemlerle gençlerin ve insanların gönüllerini güneşin buzları erittiği gibi eritip onları kurtuluşa davet ediyordu. İnsanlar yöneticilerinden gördükleri kötü muamelenin tam tersi bu gencin yanında huzura kavuşuyorlardı.
Sisteme çomak sokan bu gencin cezalandırılması gerekmektedir. Öyle de yapılır. Harran ovasından toplanan odunlar harlanır. Alevler gökyüzünü sarmaktadır. Ve mevcut batıl sistemin kurucuları, sistemlerine çomak sokan bu genci ateşin tam ortasına atarlar. Toplanan ahali gözyaşları içinde olayı seyrederler. O anda sayısız insan,  insan onurunu rencide eden sistemden yüz çevirir ve bu gencin Hak davasının neferi olurlar.
Davası Hak olanın, yardımcısı da Hak’tır. Ateş yakmaz da güllük gülistanlık olur ortalık. Hak kazanmış batıl kaybetmiştir.
Gençlerimiz! İbrahim olun. Hakkı batıldan ayırın. Şu düzende ne yapabiliriz demeyin ki Hak yanımızda olsun. Sizler firavunlardan, Nemrutlardan daha tehlikeli Nemrut ve Firavunların esareti altında inliyorsunuz. Gelişen teknik ve teknoloji sizler için, bizler için çok daha fazla Nemrut oldu. Bizi yakıyor, yıkıyor ve bizi biz olmaktan uzaklaştırıyor.
Anneler babalar, öğretmenler, hocalar, yöneticiler, idareciler, zenginler, Devlet ricalimiz, siyasetçilerimiz, ne olur durdurun bu yangını. Gençlerimiz ve geleceğimiz ateşler içinde cayır, cayır yanacaklar. Bir Musa çıkıp da bütün sosyal medyayı yutacak daha büyük sosyal medya ortaya koymadan, bir İbrahim çıkıp insanların gönlünü bu güzel hitaplarla hoş etmeden bizler bu yangının içinde kaybolup gideceğiz. Hiçbir manevi değerimiz kalmayacaktır. Gençlerimizi ve geleceğimizi kaybedeceğiz. 
Ne kadar dünyaya sarılsanız da sonunda sarıldığımız dünya bizi bir çukura atacaktır. Çukurda sadece bedenlerimiz kalacak, ruhlarımız azabı tadacaktır. Yeniden bizi dirilten Rabbimiz ruh beden bütünlüğü ile hesaba çekecektir. Orada konuşabilecek salim kalp ile huzura varalım.
Allah bütün hastalarımıza şifa, ölmüşlerimize rahmet, borçlulara eda, huzursuz olanlara huzurlar vere. Cuma bayramınız hayırlara vesile ola.
Selam ve dualarımla.
Saim ORAL, Kartal 29 Ocak 2021