Olay saat 16.00 sularındaZonguldak'ın Ereğli ilçesi 1 nolu Sakindere Sokak üzerinde meydana geldi. Sücüllü köyünden 10 gün önce ilçeye taşınan Durukan Akcan (30) cinnet getirdi. Evde bulunan av tüfeği ile önce çocuğu Resul Kaan Akcan (8), sonra eşi Elif (28) ve daha sonra da kayınvalidesi Nurcan Açıkgöz'ü (49) vurdu. Son olarak ise silahı kendisine çeviren Durukan Akcan, tetiği çekerek hayatına son verdi. Durukan Akcan'ın işsiz olduğu iddia edildi.

Silah sesini duyan Akcan ailesinin komşusu yaşlı kadın, olayı polise ve sağlık ekiplerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen polis, yerde yatan Akcan ailesi fertlerinin durumlarını kontrol etti. Olay yeri inceleme ekiplerinin de geldiği evde Durukan Akcan ve eşi Elif Akcan'ın olay yerinde öldüğü belirlendi.

Gelen 4 ayrı sağlık ekibi yaralı yaşlı kadın ve küçük Resul'e ilk müdahaleyi yaptıktan sonra ambulansa taşıdı. Göğsünden yaralanan 8 yaşındaki Resul taşındığı sırada duran kalbine sağlık ekipleri tarafından masaj uygulandı. Ambulans ile özel hastaneye kaldırılan Resul ile aynı hastaneye kaldırılan ve sırtından yaralanan Nurcan Açıkgöz yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Silahın art arda patladığı sırada yolda olan Ecevit Akdeniz "Burada duruyordum. Silah seslerini duydum. Yukarıya çıktım. Çocuğu kurtarmak istedim. Ancak sürekli ateş ettiğinden korktuk ve aşağıya inmek zorunda kaldık." dedi.

Facebook'a 'Büyük gün geldi' yazmış

Durukan Akcan'ın sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta 'Büyük gün geldi' şeklinde yazı paylaştığı öğrenildi.

Saat 16.00 sularında eşi Elif, 8 yaşındaki oğlu Resul Kaan ve kaynanası olduğu iddia edilen Nurcan Açıkgöz'ü av tüfeği ile 6 el ateş ederek öldüren Durukan Akcan'ın yaklaşık 7 saat önce sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta 'Oğluumu almaya gidiyorum', 'Büyük gün geldi' ve 'Canı yanan sabretsin, canı yakan da yanacağı günü beklesin' yazılarını paylaştığı öğrenildi.

Polis olayın neden kaynaklandığı konusunda araştırma başlattı.