Edirne'de, yaz saati uygulamasına gecikmeli girileceğinden habersiz olan ve akıllı telefonların güncellemesini fark etmeyen bazı vatandaşlar, oy kullanma işlemi başlamadan sandık başına gitti.

Yerel seçimler nedeniyle bu yıl yaz saati uygulamasına bir gün gecikmeli olarak geçilecek olmasından haberden olmayan bazı seçmenler, erken saatte oy kullanmak için yola çıktı.

Oy kullanacakları okula giden bazı vatandaşlar, sandık görevlilerinin henüz hazırlıklarını tamamlamadığını gördü. İleri saat uygulamasına yarın geçileceğini öğrenen vatandaşlar şaşırdı ve sınıf önünde hazırlıkların tamamlanmasını bekledi.

Yüksel Yeşil İlkokuluna oyunu kullanmaya giden İsmet Akgün, yaptığı açıklamada, yaz saati uygulamasının ertelendiğinden haberi olmadığını, akıllı telefonun güncellemesi nedeniyle oy kullanmaya erken geldiğini söyledi.

Akgün, demokrasi için beklemesinin önemi olmadığını ifade etti.

Atilla Çim ise oy kullanma işleminin başlamasına 1 saat kala okula geldiğini öğrenince şaşırdı. Çim daha sonra eşiyle oy kullanacağı sınıfta bir sıraya oturarak sandık görevlilerinin hazırlıklarını izledi.

VAN

Van'da da yerel seçimler nedeniyle bu yıl yaz saati uygulamasına bir gün gecikmeli geçilecek olmasından habersiz olan bazı seçmenler, oy kullanmak için erken saatte evlerinden çıktı.

Oy kullanacakları okula gelen vatandaşlar, sandık görevlilerinin henüz hazırlıklarını tamamlamadığını gördü. İleri saat uygulamasına yarın geçileceğini öğrenen vatandaşlar, görevlilerin hazırlıkları tamamlanmasını bekledi.

AMBULANSLA GİTTİ

Kayseri'nin İncesu ilçesinde yaşayan 113 yaşındaki Döne Karaçavuş, mahalli idareler seçiminde oy kullanacağı okula ambulansla götürüldü.

1901 doğumlu, 7 çocuk annesi Karaçavuş'un, oyunu kullanması için Bahçelievler Mahallesi'ndeki evine, yakınları tarafından İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Evde Sağlık Hizmetleri Biriminden ambulans çağrıldı.

Bir asrı aşan ömründe pek çok kez oy kullanan Karaçavuş, sağlık görevlilerinin yardımıyla ambulansa bindirildi.

Yaşlı kadın ambulansla oy kullanacağı Atatürk İlkokulu'na götürüldü. Sağlık görevlilerinin yardımıyla okula giren Karaçavuş, oğlu Ali Karaçavuş ile kabine girerek oyunu kullandı.

İmza atamadığı için oy kullandığına dair listeye parmak basan Karaçavuş, tekrar görevlilerin yardımıyla ambulansla evine bırakıldı.

20 torun, 24 torun çocuğu ile 2 torununun torununu gören Karaçavuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada seçimlerin tüm millete hayırlı olması dileğinde bulundu.

ATATÜRK'Ü GÖRDÜ

Sağlığının yerinde olduğunu anlatan Karaçavuş, engelli ve bekar oğlu ile birlikte yaşadığını söyledi.

Cumhuriyet tarihinde pek çok olaya şahitlik eden Karaçavuş, "Atatürk'ün trenle ilçeden geçeceği haberi üzerine babamla istasyona gitmiştik. Tren yaklaşınca babam, 'Bak kızım, işte Mustafa Kemal Atatürk şu adam' dedi. Çok heyecanlanmıştım. O günü hiç unutamıyorum' diye konuştu.

Döne Karaçavuş'un oğlu Ali Karaçavuş da annesinin nüfus cüzdanına göre doğum tarihinin 1901 olduğunu, ilerleyen yaşına rağmen sağlık problemi yaşamadığını dile getirdi.

ERZİNCAN'DA KAZA

Öte yandan, Yalova'dan yerel seçimlerde oy kullanmak üzere Van'a gitmek için yola çıkanların içerisinde bulunduğu otomobilin Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde devrilmesi sonucu 1'i ağır 5 kişi yaralandı.

Özgür Özal Cevher'in (31) kullandığı 34 GZ 5107 plakalı otomobil, Erzincan-Erzurum karayolunun 25. kilometresindeki Çermik mevkisinde buzlanma nedeniyle kontrolden çıkarak şarampole devrildi.

Sürücü Cevher ile araçta bulunan Medeni Kurt, Gökhan Cevher, Nihat Kesik ve Ekrem Aslan (67), yoldan geçen sürücüler tarafından otomobilden çıkarıldı.

Ambulanslarla Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Ekrem Aslan'ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Kazazedelerin başka bir araçla yolculuk yapan yakınları, kazanın üzüntüsünü yaşadı. Yakınlarının sağlık durumu hakkında bilgi almaya çalışan vatandaşlar, etrafa dağılan eşyaları da trafik polisleriyle topladı.

Sürücü Özgür Özal Cevher'in amcasının oğlu Mesut Cevher, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Yalova'dan Van'a hem seçim için hem de ziyaret amaçlı gidiyorduk. Erzincan'a kadar sıkıntısız geldik, önümüzdeki araç, burada buzlanma nedeniyle kayıp şarampole devrildi" diye konuştu.

 

BABASINI SIRTINDA TAŞIDI

Silopi ilçesinde yaşayan Mehmet Şahin, 86 yaşındaki babasını sırtında taşıyarak getirdiği okulda oy kullanmasını sağladı.

Silopi'de sabah saat 07.00'de başlayan oy kullanma işlemleri sürüyor. Nuh Mahallesinde oturan Mehmet Şahin, yürüme zorluğu yaşayan 86 yaşındaki babası Yaşar Şahin'i sırtında taşıyarak, oy kullanması için okula getirdi.

Çevredeki vatandaşların yardımıyla sandık başına götürülen Şahin, seçim görevlilerinin gözetiminde oyunu kullandı. Şahin, babasını tekrar sırtında taşıyarak evine döndü.

 Mehmet Şahin, babasının çok yaşlı ve ayakta duramayacak halde olduğunu belirterek, "Babam oyunu kullanmak istedi. Ben de onu kırmadım. Sırtımda taşıyarak oy kullanmasını sağladım" dedi.

HEYECANDAN FENALAŞTI

 Kırklareli'de, oy kullanırken fenalaşan kadın hastaneye kaldırıldı.

İstiklal İlköğretim Okulunda oyunu kullanan Gülhan Tank (60), aniden rahatsızlandı. Çevredeki vatandaşların yardımıyla okul dışına çıkarılan Tank, sağlık ekiplerince Kırklareli Devlet Hastanesine götürüldü.

Tank, oy kullanırken çok heyecanlandığını söyledi.

Tansiyonunun düştüğü belirlenen Tank'ın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

SEÇMENLERE "MİSK HELVASI"

Edirneli bir tatlıcı, oy kullanılan okullarda "deva-i misk helvası" dağıttı.

Tatlıcının, oy kullanılan okullarda dolaşan ekipleri, kazan içinde 41 baharattan yapılan tatlıyı oy kullananlara ikram etti. Seçmenlere tatlı dağıtımının ardından görevli polis memurlarına da ikramda bulunuldu.

Firma yetkilisi Kaner Gen, yaptığı açıklamada, "tatlı bir demokrasi" temennisiyle, seçimlerin huzur ve sağlıklı geçmesi ümidiyle tüm oy kullananlara şifalı Osmanlı tatlılarından deva-i misk helvası dağıttıklarını söyledi.

Sonuç ne olursa olsun kazananın demokrasi olması dileğinde bulunan Gen, "Biz firma olarak kentimizin tanıtımı için her zaman çalışıyoruz ama bu sefer demokrasinin düğünü seçimlerde, kent insanımızın ağızlarını tatlandırmak için buradayız. Tüm halkımız için huzurlu bir seçim olsun" diye konuştu.

Gen, bugün pek çok okulu gezerek, tatlı ikramında bulunacaklarını kaydetti.