Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlenen ‘İHH 6. Uluslararası Çocuk Buluşması’na; Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ve davetliler katıldı.

Törende konuşan Yalçın Akdoğan, yetim haklarına değindi. Akdoğan, “Fahr-i Kainat Efendimiz Resulü Ekrem (SAV) bir yetimdi. İnancımıza göre bir çocuğun başını okşamak sevaptır. Yetim malı yemek ise büyük günahtır. Yetim malı yemek, gidip yetimin malına bizzat el koymak demek değildir. İmkan sahibi olanların bu imkanlarını yetimle paylaşmaması demektir.” şeklinde konuştu.

"ADALETİ YÜCELTMEK İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ"

Dünyanın her yanındaki ihtiyaç sahiplerine el uzatmak gerektiğini söyleyen Akdoğan, “Biz sırtımızı muhtaçlara dönmeyiz. Kapılarımız kapatamayız. 1,5 milyon Suriye’den göçmen geldi. Bunlar bizim kardeşlerimiz, akrabalarımız. Aynı dinden, etnik kökenden de olmayabiliriz. Mağdur muhtaç kim varsa onlara sahip çıkmak bizi temel vazifemizdir. Bu bir lüks değildir. Bizim için ahlaki bir duruştur. Ve inadına yapacağız. İnadına hakkı tutup kaldıracağız. İnadına adaleti yüceltmek için mücadele edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

"GÖNÜLLÜ KURULUŞLARIN ORTADOĞU’YA, AFRİKA’YA GİTMESİNDEN RAHATSIZLIK DUYANLAR VAR"

Yardım kuruluşlarıyla ilgili de konuşan Akdoğan, şöyle konuştu: “İHH konusunda rahatsızlık duyan çevreler var. Bunlar Türkiye’den rahatsızlık duyan çevrelerdir. Bizim gönüllü kuruluşlarımızın, vakıflarımızın, derneklerimizin Ortadoğu’ya gitmesinden, Afrika’ya gitmesinden, Türkiye’nin buralarda etkinlik kazanmasından rahatsızlık duyuyorlar. Niçin biliyor musunuz? Biz oralara gittik mi Allah için gidiyoruz, karşılıksız gidiyoruz, Allah rızası için gidiyoruz. Bakın Afrika’da Hristiyanlık yüzde 3’tü. Kilise buralara yardım gönderdi. Okullar açtı, hastaneler açtı, yardım yaptı misyonerlik faaliyetinde bulundu. Bugün Hristiyanlık yüzde 50’lere yaklaştı. Biz karşılıksız gittiğimizde yani ‘petrol var mı, altın var mı?’ veya burada nasıl ticaret yaparım diye değil. Bunu anlamıyorlar, Türkiye’nin etkinlik kazanmasından rahatsızlık duyuyorlar. Biz oralarda var olmaya devam edeceğiz. İHH ile, diğer gönüllü kuruluşlarımızla, vakıflarımızla, TİKA ile bütün kurumlarımızla buralarda var olmaya devam edeceğiz.”