Dünya koronavirüse karşı önlem alınması yönünde uyarılarda bulunurken, Yalova'da tersane işçilerinin toplu halde hareket eden koronaya karşı hiç bir önlem almamasından ötürü tepki gördü.

Sözcü gazetesinin WhatsApp ihbar hattına gönderilen videoda, Yalova tersanelerindeki riskin boyutu görüldü. Koronavirüsüne karşı tersanelerde hiçbir önlem alınmadığına vurgulayan işçiler, endişeli olduklarını belirttiler. 

3 Bin 700 tersane çalışanı var

Tersane çalışanı bir işçi yaşananları şöyle ifade etti:

 Sadece çalışmakta olduğumuz tersanemizde 3 bin 700 kişi bulunmakta. Servis ve yemekhanede işverenimizin ihmali dahilinde olmasa da corona virüsünün görülebileceği ihtimaline karşı çok ciddi endişe taşımaktayız.

 Tersanemize İzmit, İstanbul ve Yalova’nın yanı sıra Bursa ve Orhangazi dahil bir çok yerden işçi arkadaşlarımız gelmekte.

 Olası bir salgın durumunda hastalık çok çeşitli illere kolayca aktarılabilir durumda. Yani basımızdaki 15 bin kişilik tersanelerde de durum farklı değil.

İşsiz kalma korkusuyla işimize korku içinde gidip gelmekteyiz. Devlet büyüklerimiz den ricamız ücretsiz de olsa bizlere izin hakkı vermeleridir” ifadeleri kullandı.

40 derece ateşi çıktı

Yalova'da tersane çalışanı olduğu iddia edilen bir kişi, 40 derece ateşi çıkan bir işçinin  koronavirüsü şüphesiyle İş Sağlığı ve Güvenliği Merkezi’nde tetkitler yapılmak üzere getirdiğini belirtti. Yalova Devlet Hastanesi’ne sevk edildiğini anlatan işçi, “Yalova Devlet Hastanesi Acil bölümüne gittiğimizde arkadaşımızı normal hastaların arasına aldılar. Ateşini ölçtüler, ilaç yazdılar başka hiçbir işlem yapmadılar. Soğuk algınlığı deyip gönderdiler” ifadeleriyle yöneticilere tepki göstermişti.