Hakkında yakalama kararı çıkarılan Mehmet Erdil, kanunlara uygun olarak, mahkeme kararı ile yapmış oldukları istihbarat faaliyetlerinden dolayı suçlandıklarını söyledi. Erdil, “Bunlar sadece mahkeme kararı ile yapılmış olan dinlemeler. Sonra dosyayı memur savcısında aldılar, başka bir savcıya verdiler. Dosyaya başka birçok şey daha eklemişler.” dedi.

'BİZE BU ZULMÜ YAPANLAR, BUNA SESSİZ KALANLAR, BU ZULME ORTAKTIRLAR'

Hakkında gözaltı kararı çıkartılan Erdil, teslim olmak için sabah saatlerinde emniyete geldi. Erdil teslim olmadan önce basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bütün ömürlerinin millete hizmetle, millete güvenlik hizmeti vermekle geçtiğini belirten Erdil, “Terör örgütleri ile suç örgütleri ile mücadele ile bizim yaşamımız geçti. Bize bu zulmü yapanlar, bu zulmü uygun görenler, buna ses çıkarmayanlar, sessiz kalanlar, bu zulme ortaktırlar. Biz esasen hukuksuz hiçbir şey yapmadık. Buna Allah şahittir, buna bütün yaşamımız, bütün hayatımız şahittir. Devletin bizzat vermiş olduğu ödüller, 25 yıllık bir görev hayatım var. Bu 25 yıllık görev hayatımda bir kere ceza almışlığım yoktur. Ben 1 yıllığına Antalya’dan buraya devletimiz uygun gördü, terfiden önce 1 yıllığına buraya geldim. 1 yıllık süreçle ilgili olarak çalıştığım dairenin ismi istihbarat daire başkanlığıdır. İstihbarat daire başkanlığı ne yapar? Biz devletin çıkarmış olduğu, TBMM’nin çıkarmış olduğu kanunlara uygun olarak istihbarat faaliyeti yaptığımız için, bizi mahkeme kararı ile yaptığımız istihbarat faaliyetlerinden dolayı suçluyorlar ve idarenin zorlaması ile müfettişlerin zorlaması ile bize maalesef bunu maruz koydular. Şunu ifade etmek isterim; yüreğimiz çok rahat, çok huzurluyuz. Allah Kerim'dir. Milletimizin ve bizi sevenlerin, annelerimizin, babalarımızın dualarına itimat ediyoruz. Güveniyoruz.” ifadelerini kullandı.

“DOSYAYA BİRÇOK ŞEY DAHA EKLEMİŞLER”

“Neden suçlandığınızı biliyor musunuz?” sorusuna ise Erdil şu cevabı verdi: “Biz mahkeme kararı ile yaptığımız ‘önleme dinlemeleri’ var. Kuvvetle muhtemel, bilemiyorum yani dosyada ne var, ne yok. Çünkü biz disiplin soruşturmasına maruz kaldığımızda bize sadece yönelttikleri suçlama usulsüz dinleme yapmaktı. Bunlar sadece mahkeme kararı yapılmış olan dinlemeler. Sonra dosyayı memur savcısından aldılar, başka bir savcıya verdiler. Dosyaya başka birçok şey daha eklemişler. Sahte evrakmış, şuymuş, buymuş. Böyle şeyleri bize müfettişler sormadılar bile. Bir garabet yaşanıyor yani.”

Erdil daha sonra Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne girerek teslim oldu.