Sağlık Bakanlığının internet sitesinde yer alan, Bakan Fahrettin Koca'nın da Twitter'dan paylaştığı "Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu"nun güncel verilerine göre, bugün 91 bin 302 test yapıldı, 1482 kişide Kovid-19 tespit edildi. Son 24 saatte 42 hasta vefat etti, 1027 kişi iyileşti. Kovid-19 tedavisi bitenlerin sayısı 243 bin 839'a yükseldi. Toplam test sayısı 7 milyon 28 bin 390, vaka sayısı 268 bin 546, vefat sayısı 6 bin 326 oldu. Ağır hasta sayısı 945, hastalarda zatürre oranı ise yüzde 7,5 olarak kaydedildi.

ANKARA VALİLİĞİ'DEN FLAŞ MESAİ KARARI 

Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanlığı Genelgesi kapsamında Kovid-19 salgının yayılımının en aza indirilmesi amacıyla Ankara İl sınırları dahilinde uygulanacak kamuda esnek mesai esasları paylaşıldı.

EVDEN ÇALIŞILACAK

Bu kapsamda salgından etkilenmeleri daha muhtemel hamile ve kronik hastalığı olan kamu çalışanları idari izinli sayılabilecek. Düzenleme ile 10 yaş ve daha küçük yaşta çocukları olan kadın personeller, ikinci bir emre kadar evden çalışabilecek." ifadeleri yer aldı.

DENİZLİ VE İSTANBUL VAKALARI

İstanbul'dan Denizli'ye uçakla gelen 1 kişinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) hastası olduğunun tespiti üzerine, hastanın da arasında bulunduğu 13 yolcu karantinada bulunuyor.

Koronavirüs testi pozitif çıkan Türk asıllı Almanya vatandaşı kadının, İstanbul'dan uçakla kente geldiği ihbarıyla, sağlık ekipleri harekete geçti.

Perona yanaşan uçağa gerekli tedbirleri alarak giren görevliler,  Alman vatandaşı kadını izole edip sağlık kuruluşuna götürdü.

Kadının uçakta yakın temas ettiği belirtilen 12 kişi de evlerinde karantinaya alındı. Öte yandan yurt dışından gelince yaptırdığı koronavirüs testi pozitif çıkan kadının, yakınlarının uyarısına rağmen uçağa bindiği belirlendi.