Eşi de görme engelli olan iki çocuk babası 30 yaşındaki Mustafa Çakmak, Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer'in özel sekreterliğini başarıyla sürdürüyor.
Açık Öğretim Fakültesi Büro Yönetimi ve Büro Asistanlığı bölümünde eğitimini sürdüren Çakmak, KPSS'de birinci olunca 2010'da Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne memur olarak atandı. Santralde 4 yıl görev yapan Çakmak, yaklaşık 7 ay önce eski Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe tarafından valilik özel sekreterliğine getirildi.

Mesai arkadaşının doğum iznine ayrılması nedeniyle iki aydır sekreterlik görevini yürüten Çakmak, Güvençer'e gelen notları tutup, telefon görüşmelerini sağlıyor. Telefon rehberindeki numaraların birçoğunu ezbere bilen Çakmak, Güvençer ile görüşmek isteyenlerde şaşkınlık yaratıyor.

- "Hatayı kabul etmeyen bir noktada görev yapıyorum"
Çakmak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, işini çok sevdiğini ve zorlanmadan yaptığını söyledi.
Hatayı kabul etmeyen bir noktada görev yaptığını belirten Çakmak, bakanlıklarla görüşmelerde numaraları karşı tarafa ezbere söylediğinde "Numaraların hepsini ezbere mi biliyorsunuz" şeklindeki sorulara "Evet, ben bir görme engelliyim. Sayın valimizin sekreterliğini yapıyorum. Numaraların da aşağı yukarı ezbere biliyorum' diye cevap verdiğini dile getirdi.

Gören bir insan gibi çalışmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Çakmak, "Görme engelli olarak valimizin özel sekreterliğini yapmaktan da mutluluk duyuyorum" diye konuştu.
Windows ve Apple işletim sistemlerini bilen ve 10 parmak klavye kullanan Çakmak, Güvençer'e karşı elinden gelen hizmeti vermeye çalıştığını kaydetti.

İş verenlere de seslenen Çakmak, "Bir görme engelliye imkan tanındığı zaman benim şuanda yaptığım gibi her şeyi yapabilir" dedi.