İstanbul Büyükşehir Belediyesive 25 Ak Partili Belediyeninortaklaşa imza attıkları projeye Esenyurt Belediyesi 6 Tır yardım malzemesi ile destek verdi. 

“Kış soğuktur üşütür, İstanbul’un kardeşliği ısıtır”
Suriye’de yaşanan insanlık dramına kayıtsız kalmayan AK Parti İstanbul İl Başkanlığı ‘ÜŞÜYORUM YARDIM EDİN’, “Kış soğuktur üşütür İstanbul’un kardeşliği ısıtır” projesiyle yardım eli uzatmaya hazırlanıyor.Esenyurt Belediyesi ’de bu yardıma 6 tır ile destek verdi.


Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, meclis toplantısı ardından AK Parti ve CHP gurububelediye meclis üyeleriile Urfa’ya yola çıkmak üzere 6 TIR’ın malzeme yükleme işlemini yerinde kontrol ederek çalışmalara destek verdi. CHP’li belediye meclis üyelerininde katıldığı Suriyeli sığınmacılara yardım malzemelerinin yükleme programında, meclis üyeleri böyle bir projenin insanlık adına önemli ve duyarlı bir çalışma olduğunu belirttiler.
Akşam saatlerinde 6 TIR’dan oluşan Gıda,kıyafet,bebek bezi,battaniye ve soba gibi temel ihtiyaçlar için kullanılmak üzere TIR’lara yükleme yapılarak Urfa’ya götürülmek üzere yola çıkarıldı.


KADIOĞLU,“BU VAHİM TABLOYA KAYITSIZ KALMAYACAĞIZ”
Başkan KadıoğluSuriye’de yaşanan bu drama kimsenin kayıtsız kalmaması gerektiğini belirterek; “Biz buradan sadece oradaki kardeşlerimize dua ederek değil, onların sıkıntılarını ve zor yaşam koşullarını da düşünmek zorundayız” diyerek konuşmasına devam etti. Kadıoğlu, “Orada yaşananlar çok vahim bir tablo ve buna kayıtsız kalmayacağız.Burada bulunan Suriyeli sığınmacıların ihtiyaçlarına elimizden geldiği kadar destek vermeye hazırız. Ak Parti İstanbul İl Başkanlığının düzenlediği bu kampanya ile Urfa’da bir araya gelecek bu yardımların,Suriye den ülkemize sığınan kardeşlerimize ulaştırmanın sevincini yaşıyoruz” dedi.
Esenyurt Belediyesi’nin Urfa’ya Suriyeli sığınmacılara gönderilecek yardım malzemeleri Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Ada tarafından Başkan Kadıoğlu ve belediye meclis üyelerine belirtildi. 
Gönderilen Malzemeler; 3200 adet elektrikli ısıtıcı, 8300 adet battaniye, 1 Tır gıda malzemesi, Bay bayan ve çocuk ayakkabısı, Çocuk ve yetişkin Mont-Kaban, Çocuklar için oyuncak, Bebek maması ve bez, 250 adet kömür sobası tırlara yüklenerek Urfa’ya yola çıktı.