Katıldığı bir televizyon programında partisinin İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ile ilgili 'FETÖ' iddiasında bulunan İYİ Parti İstanbul milletvekili Ümit Özdağ, ihraç talebiyle disipline gönderilmişti. Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında, Özdağ'ın partiden ihraç edilmesi durumunda yeni parti kuracağını kaydetti.

"PARTİ KURMAK İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLAYACAK"
Selvi, yazısında "Özdağ’ın manifesto gibi bir savunma hazırladığı söyleniyor. Eğer ihraç edilirse Ümit Özdağ, bu savunma ile yeni bir siyasi hareketin başlama vuruşunu yapacak. Kaynağım Ümit Özdağ değil ama eğer ihraç edilirse Özdağ’ın yeni bir parti kurmak için çalışmalara başlayacağı söyleniyor" denildi. 

Selvi, yazısının ilgil bölümünde şu ifadeleri kullandı:
İYİ Parti’nin üç önemli kurucusu Meral Akşener, Koray Aydın ve Ümit Özdağ’dı. Üçü de genel başkan adayıydı. İYİ Parti’ye Koray Aydın’dan liste darbesi geldi. Ümit Özdağ ise bombanın fitilini çekip Akşener’in kucağına bıraktı. İstanbul il başkanı Buğra Kavuncu’yu FETÖcülükle suçladı.

Buğra Kavuncu iddialar üzerine Ümit Özdağ hakkında suç duyurusunda bulundu. Partide Özdağ’ın ihracı için kampanya başlatıldı. Sonuçta İYİ Parti karakolluk oldu. Buğra Kavuncu hakkında FETÖ’den soruşturma açıldı. Ümit Özdağ, ihraç talebiyle disipline sevk edildi. Bir Ümit Özdağ’ın  İYİ Parti’ye verdiği zararı 10 AK Parti bir araya gelse veremezdi.

ÜMİT ÖZDAĞ’IN SAVUNMASI
Ümit Özdağ önümüzdeki hafta içinde savunmasını yapacak. Ancak Özdağ’ın manifesto gibi bir savunma hazırladığı söyleniyor. Eğer ihraç edilirse Ümit Özdağ, bu savunma ile yeni bir siyasi hareketin başlama vuruşunu yapacak.

Kaynağım Ümit Özdağ değil ama eğer ihraç edilirse Özdağ’ın yeni bir parti kurmak için çalışmalara başlayacağı söyleniyor. Milliyetçiliğin yükselişte olduğu bir dönemde Ümit Özdağ daha milliyetçi ve yabancı düşmanı bir parti kurar mı? Orasını bilemem ama bu yönde söylentiler dolaşmaya başladı. Bir grup Ümit Özdağ’ı İYİ Parti’de tutmaya çalıştığı için yeni parti konusunda bir şey diyemiyorum.