Dün akşam saatlerinde yine çok konuşulacak tweetler gönderen ‘Fuat Avni’nin gündeminde cumhurbaşkanlığı seçimleri vardı. Abdullah Öcalan’ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı Çankaya Köşkü’ne taşımak konusunda ‘özerklik’ ve Hakan Fidan’ı başbakan yapmasını şart koştuğunu öne süren ‘Fuat Avni’, “Kim ne plan yaparsa yapsın, Tayyip Rejimi iç çatışmanın dışa vurumuyla son bulacak ve suça bulaşanlar yargılanacak. Gerisi boş laf” ifadelerini içeren bir tweet gönderdi.

‘Fuat Avni’nin çok konuşulacak tweetleri şöyle:
B.Atalay, yıllardır başbakanlığa hazırladığı Fidan deşifre olup iyice yıpranınca ikinci planı olan Davutoğlu’nu devreye sokmaya çalışıyor.

1. Davutoğlu dış politika konusunda eleştirilince ‘Politikamız, Erdoğan yüzünden sarpa sardı’ demiş bu da BB’nin kulağına gitmişti.

2. BB, Davutoğlu’nun kendiyle ilgili olumsuz ifadelerini duyunca araya mesafe koymuştu. Önümüzdeki süreçte Davutoğlu’na yer yoktu.

3. On yedi aralık Davutoğlu için çok önemli bir fırsat oldu. Atalay’ın yönlendirmesiyle BB’nin beklediği gibi tavır sergiledi.

4. Davutoğlu, Suriye toplantısının sızdırılmasını paralele bağlayarak tam anlamıyla BB’nin gözüne girdi. Konya’da mitinge çıkması bir ödüldü

5. BB, Davutoğlu’nun bakanları ve danışmanları küçük görüp dikkate almayan egosundan rahatsız olduğundan fazla parlamasına göz yummuyordu.

6. Atalay, henüz Fidan’dan vazgeçmesede Davutoğlu’nu da BB’ye başbakanlığa alternatif olarak takdim etmekten kaçınmıyor. Gül’ü istemiyor.

7.Yeni Mit Yasası’yla Fidan’ı garantiye alan Atalay, kamuoyunda Fidan’a göre daha sempatik görünen Davutoğlu’nu parlatıyor,gündeme getiriyor

8. Davutoğlu ve Fidan arasında ince ince işlenen Erdoğan sonrası başbakanlık planı Kürt siyasetçilerin de tavrına göre şekillenebilir.

9. Öcalan, BB’yi cumhurbaşkanlığına taşıma konusunda özerkliği ve Fidan’ı başbakan yapmasını şart koşuyor. Kürt aydınlar Fidan’ı zikrediyor.

10.Akdoğan ve Kurtulmuş’a söz vermiş olan BB’nin kafası Atalay’ın ayak oyunlarıyla karıştı. BB koşulsuz biat edeni ön plana çıkarmak istiyor

11. Kim ne plan yaparsa yapsın, Tayyip Rejimi iç çatışmanın dışa vurumuyla son bulacak ve suça bulaşanlar yargılanacak. Gerisi boş laf.