Asker ve polis kalabalığı biber gazı ve tazyikli su ile dağıtmaya çalıştı.

Suriye'nin Telabyad ile Kobani ilçeleri arasındaki köylerde IŞİD militanları ile PKK'nın bu ülkedeki kolu olan PYD'nin silahlı kanadı YPG güçleri arasında çatışmalar sürüyor. Zaman zaman sınırı aşan mermiler Türkiye tarafına gelirken, vatandaşlar ise çatışmaların tedirginliğini yaşıyor.
 
İç karışıklığın sürdüğü Suriye'de IŞİD kontrolündeki Telabyad ile PYD kontrolündeki Kobani arasında bulunan Türkiye sınırındaki köylerde çatışmalar yeniden başladı. IŞİD güçleri, PYD'nin kontrolündeki Kobani güzergahı üzerinde bulunan köylere ağır silah ve toplarla saldırı başlattı. YPG militanlarının da karşılık vermesiyle şiddetlenen çatışmalar sırasında sınırı aşan havan topları ile uçaksavar mermilerinin Türkiye tarafına düşmesi tedirginliğe yol açtı. Çatışmaların ardından sınır hattında zırhlı araçlarla yoğun önlem alınırken, sınırı aşan 2 havan mermisine TSK tarafından angajman kuralları kapsamında misliyle karşılık verildi.
 
Çatışmaların şiddetli sürdüğü Suriye'nin Tel-Elham Köyü'nün karşısında bulunan Akçakale'nin Yağmuralan ve Güvenç Mahallesi sakinleri ise tedirginlik yaşıyor. Son günlerde yoğunlaşan çatışmaları yüksek noktalardan izleyen vatandaşlar, korktuklarını ve sınır hattına yaklaşamadıklarını ifade etti. Sınırı aşan mermilerin kendilerini endişelendirdiğini söyleyen bazı vatandaşlar ise ailelerini olası olumsuzluklara karşı geçici olarak sınıra uzak bölgelerdeki akrabalarının yanına gönderdiklerini ifade etti.