Türkiye dahil pek çok ülkede görülmeye başlayan mutasyon koronavirüs salgınının en çok 20 yaş ve altı gençleri daha çok etkilediği kaydedildi.

PEK ÇOK ÜLKEDE KISITLAMALAR YAPILDI

İngiltere'de geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan ve hızla pek çok ülkede görülmeye başlayan mutasyona uğramış koronavirüs ile ilgili pek çok haber gelmeye başladı. İngiltere'de mutant koronavirüsün tespit edilmesi sonrasında Noel kutlamalarına yasak getirilirken, arada Türkiye'nin de olduğu pek çok ülkede seyahat yasağı getirilmişti.

20 YAŞ VE ALTI ETKİLENİYOR

Araştırmacılar, yeni koronavirüsün özellikle 20 yaş ve altındaki gençleri daha çok etkiledikleri ve konuyla ilgili "Küçük ama istatistiksel açıdan anlamlı" bir belirti ile karşılaştıklarını belirttiler.

SORUN OLUŞTURABİLİR

Northwestern Üniversitesi'nin koruyucu tıp biriminin başkan yardımcısı Mercedes Carnethon açıklamasında yaş farkının sorun yaratabileceğini belirtti. Özellikle gençlerin kamusal alanlarda bulunma olasılığının daha fazla olabileceği ancak aşılanacak gruplarda öncelikli olmamaları sorunlara sebebiyet verebilir. Carnethon açıklamasının devamında bu nüfus gruplarının da göz önüne alınması gerektiğini kaydediliyor.