* İzmir'de Karataş Anadolu Lisesi öğrencileri, sabah saatlerinde Berkin Elvan’ın öldüğünü öğrendikten sonra okul bahçesinde oturma eylemi yaptı. İlk derse girmeyen yaklaşık 250 öğrenci, ikinci dersten itibaren okula girdi. 
* Antalya'da da bir grup lise öğrencisi kent merkezinde, önlerinde bir ekmekle oturma eylemi başlattı. Kentte adalet yürüyüşü başlatıldı.
* İzmit Cumhuriyet Parkı'nda "İnsanlık Nöbeti" adı verilen eylem başlatıldı. İlk nöbeti Çağlar Doğu adlı genç elinde ekmeğiyle yağmur altında başlattı. Kocaeli Üniversitesi’nde de 300-400 kişilik öğrenci grubu saat 15.45 sıralarında Rektörlük binasına girmek istedi. Kampüse giren Çevik kuvvet ekipleri cop ve biber gazıyla öğrencilere müdahale etti.
* Samsun'da bir grup genç, Berkin Elvan için protesto gösterisi yaptı. Gençler, AK Parti'nin aday tanıtım aracının önünü kesti. *Denizli'de Delikliçınar Meydanı'nda toplanan bir grup lise ve üniversite öğrencisi, 'Rahat uyu Berkin', 'Çocuklar uyurken susulur', 'Bakkala giderken kask takın', 'Abileri ona iyi bakın', 'Berkin Elvan, ölümsüz' dövizleri taşıyıp, önlerine ekmek koyarak oturma eylemi yaptı.
*Bursa'da Uludağ Üniversitesi ve kent merkezinde öğrenciler Berkin Elvan için oturma eylemi yaptı.
*Manisa'da tek kişilik eylem. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun Manisa Temsilcisi Semiha Hasgör, Manolya Meydanı'nda üzerlerinde "14 yaşında vurdular, 15 yaşında öldü", yazılı dövizle ve bir ekmekle eylem yaptı.

ANKARA'DA BÜYÜK GÖSTERİLER

İstanbul'daki Gezi Parkı eylemleri sırasında ekmek almaya giderken polisin attığı gaz fişeğiyle başından yaralanan 15 yaşındaki Berkin Elvan’ın ölümü Ankara'yı ayağa kaldırdı. "Ben Berkinim" yazılı bir karton ve ekmekle Güvenpark'ta tek başına oturma eylemi yapan protestocuya, binlerce kişi katıldı. Polis, ODTÜ'de toplanan ve Kızılay'a yürümek isteyen göstericilere TOMA’lardan sıkılan basınçlı su, biber gazıyla müdahale etti; bir kadın öğrenci başına atılan gaz fişeği ile yaralandı.
Berkin Elvan'ın ölüm haberinin alınmasının ardından "Ben Berkinim" yazılı kartonla Güvenpark'ta oturma eylemi yapan protestocuya ilerleyen saatlerde binlerce kişi katıldı. Güvenpark'a yürümek için, ODTÜ, Hacettepe, Cebeci kampuslarında toplanan öğrencilerin yürüyüşlerine polis izin vermedi.

Ambulansa biber gazı

Saat 12.30 sıralarında ODTÜ hazırlık binası önünde toplanan öğrenciler, Fizik binası önüne yürüdü. Yürüyüş sırasında, "Berkin Elvan ölümsüzdür", "Katil devlet hesap verecek" sloganları atıldı. Öğrenciler Eskişehir Yolu'nu trafiğe kapatarak Kızılay'a yürümek istedi. ODTÜ nizamiyesinden Eskişehir yoluna çıkan öğrencilere yaklaşık 300-400 metre sonra polis müdahale ederek, Kızılay'a yürümelerine izin vermedi. TOMA'lardan boyalı su sıkan ve biber gazı atan polis uzun süre öğrencileri dağıtamadı ve polisin müdahalesi sertleşti. Öğrenciler nizamiyeye geri çekildi.
Polisin tazyikli su ve biber gazlı müdahalesi sürdü; öğrenciler taş ve havai fişek atarak karşılık verdi. Pek çok öğrenci hastaneye kaldırıldı. Bir kadın öğrenci başına isabet eden biber gazı fişeğiyle yaralandı. Polis, yaralı öğrenciyi hastaneye götürmek için ODTÜ'ye gelen ambulansa biber gazı attı. Ambulans, yaralıyı kampus içindeki yolu kullanarak hastaneye ulaştırdı. 
ODTÜ yönetiminin, polisin üniversite kampusuna girmesine izin vermediği de öne sürüldü. Bu arada ODTÜ'den ayrılmayı başaran bir grup ise CHP Genel Merkezi'ne ilerledi.

Üniversiteler birleşti

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampusu'nda da Berkin Elvan için boykot yapıldı. Boykotun ardından Kızılay'a yürüyüşe geçmek isteyen öğrencilerin önünü kesen polis biber gazı attı. Öğrenciler kampustan çıktı ve duraktaki polis barikatının karşısına barikat kurdu. Eylemcilerle polisin çatışması uzun saatler sürdü.
Hacettepe Üniversitesi'nin Beytepe Kampusu'ndaki öğrenciler, Bilkent Üniversitesi ve Atılım Üniversitesi'nden öğrenciler de otobüslerle Güvenpark'a gelerek burada eylemcilere katıldı.
Ankara Üniversitesi Cebeci Kampusu'nda toplanan grup, Kızılay'a yürümek isteyince polis biber gazıyla müdahale etti; öğrenciler polis çekildikten sonra Kızılay'a yürüdü.

Tuzluçayır karıştı

Kızılay'daki HDP binasından çıkan yaklaşık 40 kişilik grup da, Kızılay'da protesto gösterisi düzenledi. Tuzluçayır'da da protesto gösterileri yapıldı. Eylemlerde yaklaşık 5 bine yakın polis ve çok sayıda TOMA ve Shortland tipi zırhlı araçlar da yer aldı. Polis, Kızılay'daki Başbakanlık merkez binası çevresinde adeta etten duvar ördü. Başbakanlık binasına yaklaşmaya çalışan eylemcilere müsaade edilmedi.
72 yaşındaki Yılmaz Sabır isimli bir vatandaş da Başbakanlığın bulunduğu Vekâletler Caddesi'ne gelerek kendisini yakma girişiminde bulundu. Polisler Sabır'ın eylem yapmasını son anda engelledi. Sabır'ın elektrik borcu nedeniyle kendini yakmaya çalıştığı öğrenildi. 

Emniyet alarmda 

Berkin Elvan'ın ölüm haberinin açıklanmasıyla Emniyet Genel Müdürlüğü Türkiye’de yapılacak eylemlere alarma geçti.