Savcı Alper Türkmen, polis memurları Muhammed Hamarat ve İsmail Çiçekçi ile komiser Eray Kılıçaslan için tutuklama istedi. Diğer tüm polisler adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi.

TAM BİR KOMEDİ

Polis avukatlarından Murat Araç, yaptığı açıklamada, tüm müdür ve amirlerin dışarda olduğu bir soruşturmada iki memur ile bir komiserin tutuklama talebiyle mahkemeye sevkinin bir komedi olduğunun altını çizdi.

'SAVCIYA TALTİFİN NE OLDUĞUNU ANLATTIK'

Soruşturma savcısı Alper Türközmen'in kararı açıklamasının ardından 5 polisin avukatı İbrahim Löklüoğlu basın açıklaması yaptı. Hiçbir hukuka aykırı işlem olmadığı halde kamuoyunu yönlendirmek adına gözaltı yapıldığını belirten Löklüoğlu, polislerin içeride savcıya taltif sistemini detaylı bir biçimde anlattığını söyledi. Löklüoğlu, "Yüksek Disiplin Kurulu soruşturmaya yer olmadığı kararı vermesine rağmen soruşturma bu aşamaya gelmiştir. Sadece disiplin kurulunda uyarma cezası olan kişilerin tutukluluğa sevkedilmesi, hiçbir ceza almamış olanların adli kontrolle mahkemeye sevkedilmesi hukuksuzdur. Gazete manşetlerine taşınmak için böyle bir algı oluşturulduğu bilinmeli" ifadelerini kullandı.